鈴聲永遠第一下響都是細聲2,3秒才大聲

用過幾部3星機,發覺鈴聲永遠第一下響都是細聲2,3秒才大聲,其實在nokia時代是沒有這個問題,究竟這問題可否解決呢?

呢個唔係問題, 係feature, 在靜的地方唔會因為太大聲而嚇一嚇, 在嘈的地方又唔會太細聲聽唔到.

呢個唔係問題, 係feature, 在靜的地方唔會因為太大聲而嚇一嚇, 在嘈的地方又唔會太細聲聽唔到. ...
getterwing 發表於 2015-3-27 10:01

認同, 我都覺得呢個係突登整出黎的

認同, 我都覺得呢個係突登整出黎的
waileung99 發表於 2015-3-27 10:37

當年T630己經有這個功能不過整整下無左..現在又出翻來...當年叫做漸進鈴聲定咩鬼
我幾鐘意這個功能..
尤其係同人傾緊計時..突然大聲響係幾嚇人

當年T630己經有這個功能不過整整下無左..現在又出翻來...當年叫做漸進鈴聲定咩鬼
我幾鐘意這個功能..
尤其 ...
acd33199 發表於 27/3/2015 10:41

三叔機好似好似響feature phone年代已經係咁設定

三叔機好似好似響feature phone年代已經係咁設定
hahahalpc 發表於 2015-3-27 10:43

其實係好野來...但唔知現在越來越少電話注重這些細節...
尤其通話質素

其實係好野來...但唔知現在越來越少電話注重這些細節...
尤其通話質素 ...
acd33199 發表於 2015-3-27 10:51

呢d真係睇到開發人員的心思同誠意.

呢個功能好簡單, 但真係超實用, 我都唔明點解依家冇乜機有, 搞到好多想要果d人要自己下載個apps來自己改段鈴聲.

呢d真係睇到開發人員的心思同誠意.

呢個功能好簡單, 但真係超實用, 我都唔明點解依家冇乜機有, 搞到好多 ...
getterwing 發表於 2015-3-27 10:58

要自己CUT鈴聲時淡入鈴聲...
真係越做越回晒塘

現在大部份廠就只係識比SPEC....
有D地方真係連feature phone都不如

我幾鐘意這個功能..
尤其 ...
acd33199 發表於 2015-3-27 10:41

有時真係會俾其他人d突如其來既大鈴聲嚇親架