講開華為中興,早兩天英國政府出咗份最終調查報告

指華為設備不會危害英國國家安全
叫做還華為一個清白
唔知美帝點睇?

叫做還華為一個清白
唔知美帝點睇?
cpk 發表於 2015-3-30 11:50

而加中英搭埋同一條船,英國佬點會話中國啲嘢有問題。

美國佬實話中國啲嘢有問題,都唔使講啦,利益兩個字,幾時都大晒。

http://www.bbc.co.uk/zhongwen/tr ... 6_press_huawei_risk

根據 bbc所講,華為在牛津設立了一個獨立的網絡安全評估中心,公開其產品供英國專家檢查。網絡安全評估中心屬華為所有,營運也由華為負責,英國政府則是設立了一個委員會來審查華為網絡安全評估中心的工作。

以英國現在狀態,信中國好過信美國

美國佬實話中國啲嘢有問題,都唔使講啦,利益兩個字,幾時都大晒。
midtor 發表於 2015-3-30 12:02

根本美國果份報告只係手指指其實冇提任何實質證據.

施諾登果壇其實斷得正好多.

叫做還華為一個清白
唔知美帝點睇?
cpk 發表於 2015-3-30 11:50

反華一向在美國政壇有市場, 加埋美國電訊企業的實際利益, 呢d情況一直唔變, 美國政府一直會視華為係眼中釘.

美國佬不嬲都信唔過架啦.....
登陸月球, 911等大話連編
毒果手機唔比插卡, 硬要經I-TUNE掃瞄晒成部機資料...
又唔比拆電, 全時提供坐標, 潛入隨時啓用錄音功能.

如果比平價手機侵佔市佔率, 監控能力將大大減低.
所以佢一定要唱衰對手.

美國佬不嬲都信唔過架啦.....
登陸月球, 911等大話連編
毒果手機唔比插卡, 硬要經I-TUNE掃瞄晒成部機資料.. ...
kk313 發表於 2015-3-30 13:48

嘩, 咁陰謀論

但又講得合情合理

嘩, 咁陰謀論

但又講得合情合理
getterwing 發表於 2015-3-30 13:52

呢個係全世界公開既秘密, 施諾登都攞晒證據出黎.
唔明白點解仲有人相信所謂民主自由既美國係好人.

當年施諾登係香港爆料, 都要所有在埸人士把手機放入雪櫃