黑店推介 ~尖咀 Hero 力量

琴日去左尖沙咀奸雄 (希佬泡嘩)店買左部日版 S5,之前打去問過佢話有原封機,而且佢又賣得最平,咁我當然覺得買原封安全啦。咁去到間鋪見到部機有封條,個心定好多。佢話要俾左錢先可以開封試機,咁就課左金。開左機一睇,點解會有中文,佢話返貨就有,原裝中文,再睇落去,部機 Root 左既…………我就話唔要,佢地話開左封無得退錢。唉…原本諗住啞忍左佢,但係越諗越 c 滾,越講越 x 興,唔可以俾佢為害人間,我決定講出黎,俾大家有個警惕。相片我會後補…………

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

日版機要解sim lock 的,又要有封條,係咪有點緣木求魚呢?

的確好坤水
樓主比晒錢
又只能硬食…
慘情
封條造得好完美?

via HKEPC Reader for Android

琴日去左尖沙咀奸雄 (希佬泡嘩)店買左部日版 S5,之前打去問過佢話有原封機,而且佢又賣得最平,咁我當然 ...
mali218 發表於 2015-4-9 04:23 PM

你要原封日本機即係冇解sim lock,日文,英文介面。
買左都用唔到。

原封解sim lock root機 同 福仁全新display 一樣正

回復 1 #mali218

最x抵死,就係原封有root......哈哈哈
好一間黑店hero

琴日去左尖沙咀奸雄 (希佬泡嘩)店買左部日版 S5,之前打去問過佢話有原封機,而且佢又賣得最平,咁我當然 ...
mali218 發表於 2015-4-9 16:23

日本版… 起香港買,又點可能有「原封」?

就算你起日本買,都冇可能係「原封」!

除非你係 au/docomo/SoftBank 客戶,自己去續約買,咁就會係「原封」!

重點係你打過去問
為左做成你單生意(原封機要求) 佢可以做到幾盡?
就係將所有日版s5 封番曬

哈!笑死我,鋪頭H:店員聽倒個奇怪顧客電話話要原封日版S5,咁點開通部機但又要封埋佢,E:好簡單,封返佢未得囉,H:咁又係喎

ching 我前日刀買咗部窩,用落冇問題吖,又唔似係二手,又有4豬 ,幫我root 咗唔洗自己root重方便 hoho

今時今日仲有人信原封 仲部分店仲原封加100 即係D封紙封一封就100蚊