[集中討論]Sony Xperia Z3 Dual, Z1, Z1 Compact,Z Ultra,Z2 Tablet升級 5.0

Sony 早前已經為 Xperia Z3 及 Xperia Z3 Compact 提供了升級 , 而日前 Sony 在官方就公佈開始第二波的 Android 5.0 Lollipop 升級 . 當然升級的機種仍是 Z 系列 , 包括 Xperia Z3 Dual, Z1, Z1 Compact 以及 Z Ultra , 這些機型下周就開始升級 .

而跟著會升級的將會有 Xperia T2 Ultra 和 C3 , 再遲一步的還有 Xperia Z, ZL, ZR, Tablet Z , 不過這批未有升級明確時間 .

http://qooah.com/2015/04/10/sony ... %B4%9A-android-5-0/

回覆 1# 131213

4日前已經知道,但係可惜嘅係香港方面,連Z3都未搞掂,點會咁快推俾Z1呀?

同埋我一早同你講過幾次,要等埋Z3搞掂,之後Z2,之後先Z1.....其實你係唔係唔明呢?

回覆  131213

4日前已經知道,但係可惜嘅係香港方面,連Z3都未搞掂,點會咁快推俾Z1呀?

同埋我一早同 ...
chromechan 發表於 2015-4-11 00:49

唔知,我都係POST新聞..

回覆 3# 131213

叫做舊架啦.....有乜嘢新聞可以係咁耐先講.....

http://www.xperiablog.net/2015/0 ... expected-next-week/

聽住先,係開始…佢淨係放比一個國家都叫開始左,可能等到C3開始派都未有香港份

via HKEPC Reader for Android

回覆  131213

叫做舊架啦.....有乜嘢新聞可以係咁耐先講.....
chromechan 發表於 2015-4-11 00:52

我只係想知ZU幾時..

回覆 6# 131213

香港嘅話你就靜心等下啦,Sony Mobile HK肯出Z3就差唔多架啦

當然如果你想的話就自己刷FTF,唔駛破保養

回覆  131213

香港嘅話你就靜心等下啦,Sony Mobile HK肯出Z3就差唔多架啦

當然如果你想的話就自己刷FTF ...
chromechan 發表於 2015-4-11 00:58

我唔care,呢家玩左部機5日,電量好一般,頂到一日到...
之前asus zf6 可以玩1日,仲有35%...
有次仲去食埋晚飯,回到家仲有15%..
ps:1日指早出街9點-晚6點回到家..

回覆 8# 131213

Zf6電池3300 mAh,6",只係720P屏幕

Z Ultra電池3000mah,6.44",全高清1080屏幕

如果你咁樣計的話Z Ultra電量已經算出眾

回覆  131213

Zf6電池3300 mAh,6",只係720P屏幕

Z Ultra電池3000mah,6.44",全高清1080屏幕

如果你 ...
chromechan 發表於 2015-4-11 01:32

一般啦,咁又未去到出眾..
個MON唔知點解較到最暗,都仲好光
CHING想問下你用咩保護套?