點解我check到我粒小米5000簿電output得1000mAH

吾係有2000mAH㗎咩?

如果你部電話support 1000mA input, 你插幾大output既火牛/尿袋都係最多用得1000mA

回覆 1# no_on888

你係用乜嘢電話,就有乜嘢速度,咁你用乜嘢電話?

output max 2A
即係話睇你叉電個儀器到唔到個max

回覆  no_on888

你係用乜嘢電話,就有乜嘢速度,咁你用乜嘢電話?
chromechan 發表於 2015-4-11 13:47

我用小米10400 & 5200 尿袋+i6 原裝叉缐 叉 Air2  & i6 用 App check 到 2A
用 iPad 牛到check 到 2A ,iPhone 牛到check 到1A

當然小米5000尿袋只係check 到 1A la

5000 好似冇左校驗設備IC, 只係short D+ D- 有D機唔可以用左最大輸出

Ref:http://wolflsi.pixnet.net/blog/post/60263701

5000 好似冇左校驗設備IC, 只係short D+ D- 有D機唔可以用左最大輸出

Ref:
普羅 發表於 2015-4-11 14:15

好詳細......
咁我只有攞佢去叉G3 Dual ......

好詳細......
咁我只有攞佢去叉G3 Dual ......
no_on888 發表於 2015-4-11 14:32

Android 冇問題,ios最多1A

小米16K 尿袋叉iDevice 都可去到2A
得呢隻吾得

我用小米10400 & 5200 尿袋+i6 原裝叉缐 叉 Air2  & i6 用 App check 到 2A
用 iPad 牛到check 到 2A ,iP ...
no_on888 發表於 2015-4-11 14:12

搭嘴問:5200嗰款輸出好似標示唔係2A?還是其實都出到2A?謝謝!