有關find my phone

如果你唔見左部電話,這個apps可否在關了流動數據和WiFi情況下向遺失電話發出聲響和定位找出附近位置嗎?本人知道iphone這個做得到,(曾經用過find my iphone找回遺失iphone, )但android pho ne可否做到嗎?

如果你唔見左部電話,這個apps可否在關了流動數據和WiFi情況下向遺失電話發出聲響和定位找出附近位置嗎?本 ...
MOMOMOMOMO 發表於 2015-4-12 22:40

iPhone 可以係關了mobile data & wifi connect 情況下向遺失電話發出聲響和定位找出附近位置...
你吾係講笑ar

三叔有呢個功能

三叔有呢個功能
q00oman 發表於 2015-4-12 23:29

No mobile data or wifi conect also can do this?

三叔有呢個功能
q00oman 發表於 2015-4-12 23:29

有谷哥的Android機都有。不過, 關了mobile data & wifi connect 所有機都唔得.

有谷哥的Android機都有。不過, 關了mobile data & wifi connect 所有機都唔得.
panda360 發表於 2015-4-13 00:44

我之前三叔是用這個

https://findmymobile.samsung.com/login.do

iPhone 可以係關了mobile data & wifi connect 情況下向遺失電話發出聲響和定位找出附近位置...
你吾係講 ...
no_on888 發表於 2015-4-12 23:14

我都好有興趣想知點樣接收指令?

Android機,如果你有開到「Google設定」>「安全性」>「Android裝置管理員」中的「從遠端為這個裝置定位」,你都可以經由以下網址,由你個Google Account登入去搵返部機。
https://www.google.com/android/devicemanager?hl=zh_HK

用 AndroidLost 呢個 app 可以係無 wifi/流動數據下,用 sms 啟動 camera, location, alarm, call history, ...
knockhead 發表於 2015-4-13 15:36

電話冇左,d人九成都熄機或掉走張sim....sms 都未必有用