[不喜勿入]"腥瘋2" 既出現, 為[雙卡雙待] 呢個terms帶黎新變數?

zf2 個開關制  系個外殼度
個人感覺幾脆弱

sim 2 得電話 功能
如果sim 1 sim 2 互換又要開殼
擔心外殼會壞

大陸版更新,但唔係好明sim2 偏好語言網絡點解,唔通可以用黎上網?

仅限CN版本使用*

1、支援SIM2支援偏好语音网路

2、增加智慧皮套新功能

3、省电模式:极致省电模式新增可唤醒系统的应用程式管理功能

4、Themes主题应用程式:可下载新主题,变换手机主题风格

5、改善WIFI相容性问题

6、改善通讯问题
7、多项稳定性修正

大陸版更新,但唔係好明sim2 偏好語言網絡點解,唔通可以用黎上網?

仅限CN版本使用*

1、支援SIM2支援偏好 ...
htc991424 發表於 2015-4-21 10:56

打死吾更新,好多垃圾app

戴頭盔先, 我文筆唔好
以下純屬個人見解, 有乜講錯, 多多指教

是咁的
我一向用開 / 用過 / 玩過既手機話 ...
LarSing 發表於 2015-4-21 09:46

為左終極慳電?

戴頭盔先, 我文筆唔好
以下純屬個人見解, 有乜講錯, 多多指教

是咁的
我一向用開 / 用過 / 玩過既手機話 ...
LarSing 發表於 2015-4-21 09:46

最奇怪係,SIM 2 冇 Data 只有 Voice 功能,但設定入面有 SIM 2 可以起「漫遊」情況下使用 Data 功能。

最奇怪係,SIM 2 冇 Data 只有 Voice 功能,但設定入面有 SIM 2 可以起「漫遊」情況下使用 Data 功能。 ...
451KL 發表於 2015-4-21 11:32

所以應該係本身支援,但rom未調好所以封左先
    好奇想知第一代zefone雙卡係咪都係sim2冇上網?

打死吾更新,好多垃圾app
SD@HK 發表於 2015-4-21 11:12

香港版更新完都係?

回覆 7# htc991424

第一代zenfone can use either SIM for data. (Both can use 3G but only one can use data.)

香港版更新完都係?
htc991424 發表於 2015-4-21 11:43

未知,多數刀係