《感謝伊卡洛斯大大》己救活.g pro2 32GB 5.0.1成黑磚

港版d838. 32 gb 在5.0.1。recovery刷東西後不能開機。 recovery,刷機mode也不能進。成磚頭了
能救嗎?幫幫我

開不了機。 出現lg logo後黑屏 led燈在閃
連接電腦不斷彈出格式化視窗

說boot error甚麼的然後自動關机。 但可以充電
甚麼模式也不能進行
求解答

未過保養有冇得整,root左5會整?要比$?

唉衰手多 之前mega6.3搞到遺失imei都救返
Lg難搞好多阿!

我從電腦adb push. 個zip到手機刷 就能進download mode.     刷了tot後成功開機  
但不知道為何用lg flash tool更新v20a不成功
電腦跑完後 手機仲係0%  唯有係電話更新

有保就拎去lg保養啦
最緊要穩陣呀。

有保就拎去lg保養啦
最緊要穩陣呀。
eiji_toe 發表於 2015-4-22 15:40

但Root,了是否冇左保養

唔知,不過你攪成咁,
我估佢地都check唔到有無root掛
上去扮傻話升級失敗,
搏佢免費幫你整啦

download mode 都入唔到?

download mode 都入唔到?
sikoto 發表於 2015-4-22 18:15

入完之后黑屏

試下下載KDZ 入download mode 刷rom .黑屏如果window認到可能救得返

港版d838. 32 gb 在5.0.1。recovery刷東西後不能開機。 recovery,刷機mode也不能進。成磚頭了
能救嗎?幫幫 ...
87PIY 發表於 2015-4-22 15:17

你個情況,應該刷花左aboots
, 小心,係windows入面千其唔好format任何野住。唔係就大檸樂,底層fornat左,就乜都冇得救!

睇片啦,如果冇format應該救到!原理上100%相同!

「Unbrick lg g2 qhsusb_bulk(qualcomm 9006) export very partition(hdd)」 - https://youtu.be/_d5b_osUTug

係喎,ching其實仲有保養,最好搞到佢電腦都認唔到,直頭係電腦上面彈出黎就按format, 一了百了,唔洗自己煩!service centet一定check唔到root過!話底版壞左!實幫你換!