[操作疑難] HTC 手機 歐洲可以用到嗎?

幫朋友買左部htc820,朋友話係歐洲果邊用唔到,請問係咪果邊唔support?

幫朋友買左部htc820,朋友話係歐洲果邊用唔到,請問係咪果邊唔support?
takeoto 發表於 2015-4-23 23:20

3 g or 4g or 2g or just wifi

用3g應該ok, 4g歐洲多數用 LTE 800 1800 2100 2600

香港機去歐洲用未試過, 自己部英版M7係香港用到4G不過好食電

3 g or 4g or 2g or just wifi
omgitsgnar 發表於 23/4/2015 23:22

即係用到?wifi就冇問題,只係冇左通話功能....佢話拎過比人睇,都唔得,又打過去果邊既htc,話咩你部係亞洲買,用唔到之類既說話

回覆 4# takeoto

講唔到電話就奇, 2g都無? 你朋友係歐洲邊度?

回覆  takeoto

講唔到電話就奇, 2g都無? 你朋友係歐洲邊度?
tek2 發表於 23/4/2015 23:48

歐洲法國~
我都奇,因為我係兇宅買,當時係htc個promoter sell我,佢仲check再話我知可以用到的~

用3g應該ok, 4g歐洲多數用 LTE 800 1800 2100 2600

香港機去歐洲用未試過, 自己部英版M7係香港用到4G不過 ...
tek2 發表於 23/4/2015 23:40

咪就係囉,4G用唔到都講得通,但3G冇理由架嘛.....

無理由

法國3G 都係 wcdma 900/2100 同3HK 一樣

會吾會系設定問題

香港機去歐洲用未試過, 自己部英版M7係香港用到4G不過 ...
tek2 發表於 2015-4-23 23:40

唔記得邊個旅遊節目, htc有份贊助, 影住粒星在歐洲拿m8玩影相.

無理由

法國3G 都係 wcdma 900/2100 同3HK 一樣

會吾會系設定問題
chenght 發表於 24/4/2015 00:18

我諗都係,你知果邊,呢d野冇香港咁發達