超緊急求救!..... note 2 突然入唔到系統

超緊急求救!..... note 2 突然入唔到系統

今早訓醒,電話突然喺咁既畫面停喺度

拔電重開都唔得
note 2 裝了 recovery, 成功入到,但想蓋多次os入去,失敗,如下

唔知點算好,而家好想抽返 wtsapp history + data 出嚟,唔知有無師兄教路呢?
謝謝
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

先係RECOVERY BACKUP 完
雙WIPE 刷其他ROM試下

夠鐘了,
我已經先後幾個用開的note2 L唔Lte的,root唔root過機的,男好女好的,都已經出咗一樣的問題了……
換機啦!

夠鐘了,
我已經先後幾個用開的note2 L唔Lte的,root唔root過機的,男好女好的,都已經出咗一樣的問題了……
換機啦!
nario682 發表於 2015-4-26 01:36

係咪 eMMC 夠鐘 ?

3年前果部5千幾銀嘅S2 LTE,當時用咗3,4個月,eMMC突然死亡,裏面資料全軍覆沒,攞上三叔,佢哋明知果批eMMC有bug,都敢求其reset吓就話整好,X交叉Y佢哋先肯換主板,過咗兩個月塊mon斷trace,換mon又話冇貨要等一個星期,整完兩星期後又係無故reboot又換主板,雖然每次都係 "免費維修",總之呢。。以後再冇買三叔嘅手機。。

刷個rom入去可能救得返部機, 但d資料凍過水

係咪 eMMC 夠鐘 ?

3年前果部5千幾銀嘅S2 LTE,當時用咗3,4個月,eMMC突然死亡,裏面資料全軍覆沒,攞上 ...
dcc2000 發表於 2015-4-26 03:13

估計唔係 eMMC 夠鐘,因為佢咁寫

若 eMMC 死,佢明話「eMMC」 read 唔到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

正常唔裝大陸不明app 唔會裝到CWM
CWM唔係***原生 RECOVERY
睇英文似係沒有 UNLOCK bootloader 刷 ROM
wtsapp history 係 sd card 應該無影響

正常唔裝大陸不明app 唔會裝到CWM
CWM唔係***原生 RECOVERY
睇英文似係沒有 UNLOCK bootloader 刷 ROM
wtsa ...
小伙子 發表於 2015-4-26 11:39

謝謝,但問題係我而家要點處理呢?好驚

之前跟網上教學刷ROM,所以唔係好明「沒有 UNLOCK bootloader 刷 ROM」,

試O下用第二個ROM

除左用recovery,也可用odin,完美刷機 試下

via HKEPC Reader for Android