請問始創中心或葵涌廣場的手機店可信嗎?

想問手機(可能是lg g3),但不知哪一間手機店可信,之前很多網友說宏基是黑店,所以不敢去買,但問一問始創中心(太子)和葵涌廣場(葵芳)手機店可信嗎?

特別想一想葵涌廣場的壹數碼(Digital One),謝謝!

自推

地球上冇一間細舖/水貨舖信得過

設身處地去想想,如果你自己是一間小小商舖,如何營運才可以減少損失,並可以有最大利潤?
所以碰到會轉膊的商店時,咁你就做了好人!
當然也有例外的,商譽呢樣嘢較難評估。
但緊記:
1.一定不能先錢後貨。
2.不要怕醜,認真地驗機。如有感覺不對勁要提出,對方耍太極即走。(最好有朋友陪伴,多雙眼多個咀,好好多)
3.如果買行貨,最好打去總代理確認一下,你所購入的店是否受保?
4.如果買水貨,預咗出了門口就冇得返轉頭,所以要做好準備,如何check出廠日期,使用多長時間了,IMEI no是否三碼合一,各 label 機身號 型號 均相同.
各位師兄如有心得,一起加入一些注意事項,造福人群。

總括來講想平宜些,就要醒目D,多做功課。否則最好到大行買。我阿媽教落"邊有咁大隻蛤乸隨街跳"
以上是小弟經歷幾十寒暑的個人經驗,如有得罪多多包涵或行番正道!

設身處地去想想,如果你自己是一間小小商舖,如何營運才可以減少損失,並可以有最大利潤?
所以碰到會轉膊 ...
likuen 發表於 2015-4-29 02:05

人地問2句, 你答一大段, 你真係...... 抵讚!   呢段野仲要係........ 值得置頂!

所以碰到會轉膊 ...
likuen 發表於 2015-4-29 02:05

正解

記得20幾年前第1份暑期工賺到錢 自己係西洋菜街d不知明大鋪買walkman
比咗錢後 我xyz佢 唔知比部咩機我
自始知道先貨後錢的重要

as long as $ still in your hand, u are the boss.....

我都試過係先達地下個層買note2,當時根本唔知咩係IMEI 碼,條友俾張風集單話係行機,IMEI 碼手寫上去架

回覆 6# getterwing
剛好瞓唔着,感覺似曾相識,諗住分享下自己嘅經驗,點知越寫越多停唔到手囉!