[操作疑難] 我部Vu3 L300s升級唔到,出ERR

想問下有冇人知點解?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你係下載唔到升級檔案,定係下載到檔案升級唔到?

你係下載唔到升級檔案,定係下載到檔案升級唔到?
hkmobac 發表於 29-4-2015 19:01

下載後reboot後佢出err

你係買番黎之後 OTA 就係叫你升 20b? 定係一直升上去,到升 20b 先有問題?

你係買番黎之後 OTA 就係叫你升 20b? 定係一直升上去,到升 20b 先有問題?
hkmobac 發表於 29-4-2015 19:11

一買返嚟就叫我升

你部機出廠日期係幾時?

你部機出廠日期係幾時?
hkmobac 發表於 29-4-2015 19:17

點睇

最直接睇個盒,佢成寫出年、月。
如果冇盒就睇個機身編號頭 3個數字 (SN:308xxxxxxxxx 即係 2013/08)
你 OTA 上 20b 即係你部機本身係 10l,而 10l 係 2014年初嘅更新,如果你部機係 2014年前出廠就有機會你買機間舖幫你更新過,所以最好檢查有冇 root 過。
之後就用 LG PC SUITE 線刷升級,因為升 20b 之後有 20d,最新就係 20f。

最直接睇個盒,佢成寫出年、月。
如果冇盒就睇個機身編號頭 3個數字 (SN:308xxxxxxxxx 即係 2013/08)
你 O ...
hkmobac 發表於 29-4-2015 22:21

可能真係root過
http://1drv.ms/1HRaBn1

咁最好下載原裝 F300S20b_00.kdz ROM 自己用 LG FLASH TOOL 去線刷升級,之後再 OTA 或 LG PC SUITE 升到 20f,因為唔知佢哋有冇係 PLAY STORE 或其它 GMS 度加入 MALWARE…
我同事中過招…