港版 Honor 6 Plus 簡單開箱

收到貨, 但為甚麼包裝盒沒有封條? 中國版有封條証明新貨...

一部手機 , 一個英國插 , 一條USB線 , 前後 cheap 貼各一張 .

原本以為SIM2 與 SD卡同一個插槽, 原來係共用一個插槽.. 即係有SIM2, 就無SD卡.. 有SD卡就無SIM2
32G Rom, 開機時有25G可以用..  這點真的要留意.

CHECK 1 CHECK.. 唔通華為CPU是高通代工
港版預先安裝程序都幾簡約, 最憎好多無謂的程式, 刪又刪唔到. 最重要有 google play.
而且無預設震動, 我次次新機都要重新SET過一次. (唔知點大陸機好鍾意預設震動).

速度都算不差

順豐送貨速度奇快, 商業區第二日就收到, 我個朋友寫住宅區重未收到..  上次寫自已屋企重要收多$18, 依家我次次都寫公司

有人問俾錢個點解係GMAIL, 因為真係GMAIL. synnexpdt@gmail.com

===============================================================
我朋友部機都到左 (5月4), 原來佢都係寄去公司, 雖然大家都係香港... 但我快佢好多.

51去左玩, 返來試機, 發現最大唔好處係無流量控制.. 剩係知用左幾多流量   所以都係唔插4G 卡先..

但有個好處就係shortcut 到已經加埋 reboot 同 shutdown , 唔使root 左部機.  聽講開機制好易壞... 有呢個會好D.

另外, 原來香港貨真係無封條的.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

內部認購?

2015-04-30 09:42:22 您的訂單已經打包, 待發貨 ???

咁......落單時間咪仲早??

華為員工?

2015-04-30 09:42:22 您的訂單已經打包, 待發貨 ???
axg 發表於 2015-5-1 09:55

喊出黎!

唔使兩個鍾送到比你?

一個只開盒的開箱帖。

via HKEPC Reader for Android

what,
就算前兩日訂, 有冇可能咁快第二日就收到呀?!?!

回覆 3# axg

贏在起跑線

唔使兩個鍾送到比你?
NAMIDA 發表於 2015-5-1 09:57

留意地址