[操作疑難] 請問邊部雙卡機食到兩張數碼O卡?

老豆兩張數碼O卡,一張私人嘅有4G,一張公司卡只通話。
之前買咗部G3 Dual, 插卡2就無訊號,有關方面話部機嘅卡2槽就只有2G,佢哋無哂2G網絡,所以唔支援.....................................

請問依家邊部雙卡機食到兩張數碼O嘅卡?
一條槽上到網,一條只通話,雙待雙通就OK。

Zenfone2 或者 Honor 6 plus 得唔得?

唔該哂!

好似無/得冷門大陸機

而家市面上的雙卡電話吾可以同時 兩張電話卡都係4G 卡 ,只能卡1   4G , 卡2   2G/3G ,
Zenfone2 或者 Honor 6 plus 都唔得 .....

回覆 3# sunyan12
榮耀6+可以喎
大前題係你嗰張是否限速3G計劃咭
如果正常上網計劃,仲用到2G
另外Zf2支援雙通

回覆 4# cpk

http://www.eprice.com.hk/mobile/intro/5155/%E8%8F%AF%E7%82%BA-honor-6-plus/
Honor 6 Plus 香港版最高支援高達 300Mbps 的4G LTE CAT 6網絡傳輸速度,並支援中港 4G / 3G / 2G + 2G 雙卡雙待雙通,兩卡槽可任意安排支持 4G LTE (另一面則支援 2G) ,Honor 6 Plus 香港版支援五模十六頻,相容中國大陸中國移動及中國聯通的 4G 及 3G 網絡及全球多國制式。

即是其中一卡用左4G , 另一卡只能用2G . (雖然兩個卡槽支援4G , 但不能同時用4G)

回覆 5# sunyan12
人地話一4G一2G,要雙通便可以

回覆 6# cpk

請留意
"數碼O卡,一張私人嘅有4G,一張公司卡只通話。
之前買咗部G3 Dual, 插卡2就無訊號,有關方面話部機嘅卡2槽就只有2G,佢哋無哂2G網絡"

間公司話自己没晒 2 G 網絡 ...............

回覆  cpk

請留意
"數碼O卡,一張私人嘅有4G,一張公司卡只通話。
之前買咗部G3 Dual, 插卡2就無訊號, ...
sunyan12 發表於 2015-5-1 12:34

Smartone  點會有曬2G...我有2G 機用緊smartone 打電話

回覆 7# sunyan12
限速咭用不到2G,明嗎?

回覆  sunyan12
限速/儲值咭用不到2G,明嗎?
cpk 發表於 2015-5-1 13:10

我2G 就係用緊儲值卡