[開箱] 【超簡單開箱】 Zenfone 2 (4+64)

由Sony轉會去ASUS....ASUS ZenFone 2(4+64)
處處都冇貨....有貨D細舖就超貴,最后找到間只買$25XX
我就唔跑分,大家要分數可睇其他兄師開箱
我主要"簡單"試個相機同mon~
原相在這裏:https://flic.kr/s/aHska9fZN9

在日光下表現出色,以手機來講好sharp
弱光下用弱光mode得返3百萬解像度,出來質量唔得
用返一般影就暗D(之后PS解決)
一般自動

HDR on

弱光mode

自動+閃燈

自動

手動(最近對焦)

mon方面~同部Sony Xperia sp
亮度上不及SP(調到最亮)
色彩也是SP較鮮明
不過細節還是ZF2好(FHD(403ppi) vs 720P(319ppi))
P.S. Sony大法好!!!!
1080P60 TEST
AMV - Nostromo - Sky Sanctuary
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

由Sony轉會去ASUS....ASUS ZenFone 2(4+64)
處處都冇貨....有貨D細舖就超貴,最后找到間只買$25XX
我就唔跑 ...
sacps001119 發表於 2015-5-2 18:09

琴日開始周圍都有貨

我就唔跑 ...
sacps001119 發表於 2015-5-2 18:09

電~是否正常一日有冇其他問題?

回覆 3# smun

今日先入手~電E加試緊

隻斑鳩又會咁乖比你影相,佢響你度住?
師兄你屋企影到我條邨

電方面真係有d 唔enough, 要拿奶媽先可以安心出街

i cannot find 64GB ver wor.......

i cannot find 64GB ver wor.......
Wah On 發表於 2015-5-2 18:59

沙田連城琴日好多

D相都幾sharp 喎。

隻斑鳩又會咁乖比你影相,佢響你度住?
師兄你屋企影到我條邨
Johnny1988 發表於 2015-5-2 18:52

自上兩個月起個巢係到孵蛋.....趕唔走
P.S.已經成功養成兩隻雏島,現又孵蛋...