[操作疑難] 有冇人買過$69品魅移动电源10400毫安有LED?

足唔足料?

我見咁平真係有d心動喎

麥記隔離排檔

足唔足料?

我見咁平真係有d心動喎

麥記隔離排檔
wahaha118 發表於 2015-5-7 17:41

街檔?
尿袋嘅話,真係搵幾個朋友夾下,直接上小米官網買返嗰隻安全穩陣啲咁喎。

同買小米A貨$69移動電源10400毫安
無分別不過名轉左

自行淘寶找咩野叫品魅移動電源
http://www.taobao.com/product/%E ... 9B%BB%E6%BA%90.html
人仔價香港賣價錢無變絕對係想太遠

回覆 1# wahaha118

街檔賣的尿袋,等於淘寶貨,這類雜牌移動電源的虛標情況非常嚴重,話有 1 萬  mAh ,其實  4000 mAh  都唔知有無。開頭用還可以的,可以充到 1.5 次左右,但一、兩個月之後就已經出現明顯老化,儲電量比初期衰減了一半左右,只充到 0.8 次就無晒電(即是一塊電池都充不滿),之後儲電量會不斷衰減,沒有誇張,也沒有騙你。但爆炸就沒有發生過(好彩!)。

到小米官網買小米的移動電源會可靠得多,不貴的。

回覆  wahaha118

街檔賣的尿袋,等於淘寶貨,這類雜牌移動電源的虛標情況非常嚴重,話有 1 萬  mAh ,其 ...
cumlaude 發表於 2015-5-8 01:06

咁萬一對小米呢個品牌有種獨特的討厭感呢?

回覆  wahaha118

街檔賣的尿袋,等於淘寶貨,這類雜牌移動電源的虛標情況非常嚴重,話有 1 萬  mAh ,其 ...
cumlaude 發表於 2015-5-8 01:06

師兄加咗碼喎,由2000 mAh都無,變咗4000mAh都無。

早前試過個大陸假小米。友人話用RMB$100係大陸買,臨時應急用嘅。
拆咗開嚟睇,用隻USB電流表,簡單咁睇咗下充入去嘅電量,都有佢所標示嘅一半容量嘅……

我係二少 發表於 2015-5-8 01:59

自己買電買殼DIY。

我係二少 發表於 2015-5-8 01:59

買  Sony  移動電源,仲好過小米,不過,貴。

回覆 6# mdws2002

我在淘寶買過兩次雜牌(不同牌子) 移動電源了,69 元人仔那種,都是不可信的。買小米好過。

回覆  mdws2002

我在淘寶買過兩次雜牌(不同牌子) 移動電源了,69 元人仔那種,都是不可信的。買小米好過 ...
cumlaude 發表於 2015-5-8 02:20

好實講句,我對小伙仔師兄嗰條Link入面嗰隻一體移動電源,真係有啲興趣。
帶舊薄磚出街就得,唔使帶多條線。