[測試] 用左WP 2年...轉會了

部620 2013年頭買, 眨下眼就用左2年
咁耐都冇病冇痛, 冇後悔買到
依家做住後備機

2年後用差不多同樣既價錢買到一部spec高好多既機 科技真係進步
Ram: 512MB  -> 2GB
Rom: 8GB -> 16GB
Resolution:  800 x 480 -> 1920 x 1080
雙核1G ->四核2.2G
1300mah -> 2100mah

第一次用android手機, 亦係第一次用水機
唔難過渡, 因都有用開android平板

少少用後感:
1. 3.8" 去 4.5" 本來諗住畫面會大好多, 實則原來唔係, 下次或者可以試下5"機
2. speaker 相對舊機係較細聲, 但可接受
3. 影相質素一般, 日頭影較ok

唔鍾意/唔慣
1. 個mon的可視角真係差左d, 側少少都白左
2. 只係 Android 4.2版
3. 最唔慣係冇左大細聲實體鍵, 真係好唔慣

讚:
1. 原本諗住mon 仔唔覺, 但發覺 800 x 480 -> 1920 x 1080真係兩個世界
2. 最開心係用到 官方八仔 app
3. 部機重量同舊機差不多, 鍾意佢夠輕 (117g)
4. 最滿意係夠慳電, 一般足夠我用到1日
5. 有呼吸燈

自己唔係追電話既人, 希望都起碼玩到兩年啦
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇完個post都唔知樓主部新機係咩

部620 2013年頭買, 眨下眼就用左2年
咁耐都冇病冇痛, 冇後悔買到
依家做住後備機

2年後用差不多 ...
asimo 發表於 2015-5-9 21:25

support 香港LTE?

4.5 吋 咁嘅 size 唔係好多喎

好似得, 但我冇親自試過
仲用緊3g
http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20140907/00300_003.html

support 香港LTE?
snoopy11hk 發表於 2015-5-9 22:01

回覆 5# asimo

幾銀?

接近既有 Z3 compact 4.6"
其實都有諗過佢, 但依部平一大截, mon又full hd,
所以諗住搏一搏

4.5 吋 咁嘅 size 唔係好多喎
salem 發表於 2015-5-9 22:01

18xx

回覆  asimo

幾銀?
五拾 發表於 2015-5-9 22:09

睇完個post都唔知樓主部新機係咩
leave 發表於 2015-5-9 21:57

因為你圖都唔睇就回覆   

via HKEPC Reader for Android

影部手機睇下