換了個nubia 的手機,感覺不錯,價格也實惠

國產手機越來越厲害了,反而三星,性價比好差了。

國產手機越來越厲害了,反而三星,性價比好差了。
yogogo 發表於 2015-5-10 22:43

乜***有過性價比架咩?

乜***有過性價比架咩?
losiukit1 發表於 2015-5-10 22:51

android,ios都用過,個人覺得,ios簡便,安全,確實比安卓平台優秀。缺點是價格。android裡面三星最不抵之一了。LG比三星性價比好不少,國產中,華,小,酷,聯,越來越強。另外還有vivo,oppo等。android的好處是可以隨意刷機,多了幾分玩機樂趣。

android,ios都用過,個人覺得,ios簡便,安全,確實比安卓平台優秀。缺點是價格。android裡面三星 ...
yogogo 發表於 2015-5-10 22:56

我唔識刷機

我唔識刷機
Siri 發表於 2015-5-10 23:02

ching,很容易的,比給pc裝系統還簡單:)

我部手機經常買賣股票, 俾你夠唔夠膽用載滿馬仔蠕蟲既手機去進行買賣?

我部手機經常買賣股票, 俾你夠唔夠膽用載滿馬仔蠕蟲既手機去進行買賣?  ...
QQQ2000 發表於 2015-5-10 23:24

這個另當別論,如果喜歡玩刷機的,android更合適。:)

各大廠ROM開始寫得好, 愈來愈少人刷ROM
只有NUBIA啲ROM一直都寫得差, 如果一個廠仲要靠刷ROM先得既話, 應該會慢慢被淘汰

我部手機經常買賣股票, 俾你夠唔夠膽用載滿馬仔蠕蟲既手機去進行買賣?  ...
QQQ2000 發表於 2015-5-10 23:24

我用緊Moto G買賣股票

Cm同1+返面,佢話將會同中國其中一個合作,我以為中記。

via HKEPC Reader for Android