果 d 買華為電話既人, 其實個心諗緊乜?

佢地知唔知無 rom 刷?

知唔知華為差唔多無 update 咁劑?

我見到部 p8 max 都有少少發青光啦(要有 nfc 又要大 mon 又有 4G LTE, 唔係果部 tab Q 就係得佢)
但係一諗到會無 cm 刷, 真係即刻唔想考慮佢

究竟 d 人買華為電話係咪乜都唔知先會買?

一個字:平

一個字:平
chungka 發表於 13/5/2015 23:41

部 Mate 7 香港都要賣 4 千幾呀

樓主,咁唔鍾意刷ROM嘅人買華為係咪令你好不安?

樓主,咁唔鍾意刷ROM嘅人買華為係咪令人好不安?
lafy 發表於 13/5/2015 23:43

問題係連 update 都無呀

部 Mate 7 香港都要賣 4 千幾呀
LoveMariahDayAn 發表於 2015-5-13 23:42

出貨量唔高,正如小米,一加價到同大品牌差唔多價錢,的人就會捨棄佢

問題係連 update 都無呀
LoveMariahDayAn 發表於 2015-5-13 23:45

係國際版衰d,咁唔滿意咪刷國內版囉,但我覺得買部係買黎用,唔係買黎刷。我用無升級但就好穩定,雙卡仲可以盲插係華為一大賣點,仲要硬件真係好耐用,想換都未壞

老實講,我買華為係貪平做副機,有冇得刷ROM同update我唔care。但我同意賣貴過四千就免問。

百貨應百客,正如有人買INTEL,有人買ARM一樣。

佢地知唔知無 rom 刷?

知唔知華為差唔多無 update 咁劑?

我見到部 p8 max 都有少少發青光啦(要有 nfc 又 ...
LoveMariahDayAn 發表於 2015-5-13 23:40

我有得up 都唔會up~ 因為用得好地地, 唔想搞~
好多人update 完又話後悔(Not saying 華為, 其他brand 都好多le D 情況 )