華為 Honor 6 plus 開箱 (加片 相機及介面18/5更新)

自家拍片,主要開箱和介紹原裝套,試玩和感想下一段片先,多謝支持。

Huawei Honor 6 plus 開箱+外觀:

http://youtu.be/YEJHfwCEFVI

華為 Honor 6 plus 介面 + 相機:

https://youtu.be/J-Q0QCh-Z7c

100部事件
名已臭

自家拍片,主要開箱和介紹原裝套,試玩和感想下一段片先,多謝支持。

Huawei Honor 6 plus 開箱+外觀:

...
hokoonho 發表於 2015-5-15 06:11 PM

華為港行版比國行版cut得太多嘢。連啓動管理都冇。

via HKEPC Reader for Android

呢部早兩個月已經用過,機係好,但收唔到信息就唔叫智能電話,早就賣走左

優點
聽筒算大聲,清晰
雙卡雙待,仲支持雙通(即卡1聽緊電話,卡2依然打得入)
電量大3600mAh,OK耐用,iPhone 6p 2915mAh,反而iPhone粒電比Honor 6p耐用
卡1/2切換mobile data夠快
國內聯通、移動,同香港4G網通殺

缺點
喇叭做左去機背,平放檯面會細聲左
相機反應慢,拍完照你以為拍完,當你手一動個下先至真係影,要等秒幾時間先好收手
照片放去電腦睇,照片比實際為較暗,而且色彩濃,唔夠自然(但各人口味唔同)
屏幕黑色內邊框粗,放埋同iPhone 6p比較,大家都係5.5",Honor 6p 屏幕細左一圈
鎖屏後一段時間會收唔到信息提示,有時衰到你解鎖後都唔彈信息,要你按入去app入面先一次過彈出黎

回覆 4# 7喜
相機其實幾敗筆
另外收唔到Microsoft exchange又係大問題

呢部早兩個月已經用過,機係好,但收唔到信息就唔叫智能電話,早就賣走左

優點
聽筒算大聲,清晰
雙卡雙待 ...
7喜 發表於 2015-5-15 18:35

更新B160 已經改善左,應該係個百度手機管理令訊息延遲,我自己試已經冇大問題,連部htc820我都賣走左了。

更新B160 已經改善左,應該係個百度手機管理令訊息延遲,我自己試已經冇大問題,連部htc820我都賣走左了 ...
wahw 發表於 2015-5-15 19:05

唔緊要啦,反正1、2兩年都唔會再買華為既機,收唔到信息係由舊年既機款開始出現問題,一直到今年出既所有國內版既機都有呢個問題,可以講話係從未解決過,如果由x1計起,已經有一年既機種都有呢個問題,亦唔會再比兩、三千蚊去幫華為做測試員,你走去華為國內forum睇下,佢地班工程人員無人夠膽回覆呢方面既問題

Honor 6p個相機真係垃圾,非常敗筆

回覆  7喜
相機其實幾敗筆
另外收唔到Microsoft exchange又係大問題
cpk 發表於 2015-5-15 18:39

點會呢?我收到呀。

回覆 8# lafy
我就唔識push

點會呢?我收到呀。
lafy 發表於 2015-5-15 19:25

我有部舊機都收到,不過係上年年頭買既

華為新既機設定好搞笑,應該要set既set好晒都係收唔到