[操作疑難] Slimport HDMI問題

想問下大家有無去深水步福x地下買個Slimport HDMI cable
好似要4-50元
吾知work吾work?????

買左,用係Nexus7 2013就好流暢順利,但用係G3就間唔中黑畫面…已經駁左電,唔知咩原因   條線一定要插電用,唔插電是用唔到

via HKEPC Reader for Android

買左,用係Nexus7 2013就好流暢順利,但用係G3就間唔中黑畫面…已經駁左電,唔知咩原因   條線一定要 ...
kinkinkid 發表於 2015-5-18 10:10

唔洗插電都用到, 換過條試下, o的線質數好參差

想問下大家有無去深水步福x地下買個Slimport HDMI cable
好似要4-50元
吾知work吾work????? ...
edberg28 發表於 2015-5-18 01:54

無記錯 7x 蚊, 買大盒o個隻

唔洗插電都用到, 換過條試下, o的線質數好參差
raymond17 發表於 2015-5-18 10:44

你果條點樣? 褔仁買? 福仁得一種slimport線賣…就是我果條,線身橙色,裡面唔包microusb電線…

via HKEPC Reader for Android

你果條點樣? 褔仁買? 福仁得一種slimport線賣…就是我果條,線身橙色,裡面唔包microusb電線…  

v ...
kinkinkid 發表於 2015-5-18 13:03

之前有大細盒兩隻, 可能而家得返大盒, 有黑色, 有橙色, 我o係福仁買過兩條, L22 用, 初時買左一條, 電視無畫面, 手機show hdcp problem, 換過一條就正常返, 另外一條用左幾日唔得再換, 到而家幾個月都無問題, 從來未試插住電用

我系youtube見到呢種好似不用卑電

https://www.youtube.com/watch?v=w-IgIkk8YC4