[配件] LG G Pro 2 / D838

小弟用緊台版D838,有幾個配件問題:

請問各位師兄,邊度會有LG原裝QUICK WINDOW CASE俾G Pro 2?
又或者FLIP CASE可以當埋後蓋用?
如果想玩無線差電,除咗QUICK WINDOW CASE,仲有冇其他選墿?

而家用緊WOW BUMPER VIEW,可以智能休眠,但係好厚,手感唔係咁好,同埋嗰塊COVER比較易移位,所以想換。

唔該晒各位先

請問各位師兄,邊度會有LG原裝QUICK WINDOW CASE俾G Pro 2?
又或者FLIP CASE可以當埋後蓋用?<--yes
如果想玩無線差電,除咗QUICK WINDOW CASE,仲有冇其他選墿?<-台版D838冇無線差電

小弟用緊台版D838,有幾個配件問題:

又或者FLI ...
eddiewsw 發表於 2015-5-18 13:03

台版同港版D838,底版果四個接點無contact!
點樣無綫充電?

韓版F350才有此功能

我用韓版,張個Quick Cover 撕咗落嚟,跟住贴返係個原裝底蓋就可以無線充電!

係Quick Cover 果張無線充電貼(有埋NFC)撕咗落嚟

又或者FLIP CASE可以當埋後蓋用? ...
wch922 發表於 2015-5-18 18:31

可能我問得唔好,我想問有冇D FLIP CASE係可以當埋蓋,唔係就咁套上套,愈整愈大舊

台版同港版D838,底版果四個接點無contact!
點樣無綫充電?

韓版F350才有此功能 ...
stevemak 發表於 2015-5-18 18:56

吓!!? 如果係咁,即係如果我想玩無線差電,只可以去TB買D 通用線圈返黎插住個MICRO USB位?

開蓋睇過之後,明白晒,有PCB CONTACT POINT,但冇整到個CONTACT位凸出嚟

可能我問得唔好,我想問有冇D FLIP CASE係可以當埋蓋,唔係就咁套上套,愈整愈大舊  ...
eddiewsw 發表於 2015-5-19 10:27

韓版Filp cover 連底蓋係有NFC幾圈

原裝套係取代電池蓋用
http://24h.pchome.com.tw/prod/DGBPEF-A90053EEK

無線差電你看看這個吧:
http://www.mobile01.com/topicdet ... p;t=3824194&p=2

上個月系深x都仲有原裝FLIP CASE 賣, 去深水埗找找應該可買到.