坊間有冇邊間維修屏幕店係信得過?

我朋友俾咗部G3 我, 叫我幫佢整整佢, 佢出咗門
佢MON 塊玻璃爛咗,(當然人為整爛), TOUCH唔到, 我估觸控都壞埋
部機仲有保, 上行問過要成千八蚊, 一日整好.....
但好似太貴, 師兄們有冇D信得過整MON嘅舖頭介紹呢?
最緊要整完之後唔會冇咗保
我見坊間D舖都係一千幾百就幫你換, 但唔知係唔係信得過

佢MON 塊玻璃爛咗,(當然人為整爛), TOUCH唔到, 我估觸控都壞 ...
@ken@ 發表於 2015-5-20 16:18

去遠望整

佢MON 塊玻璃爛咗,(當然人為整爛), TOUCH唔到, 我估觸控都壞 ...
@ken@ 發表於 2015-5-20 16:18

喺出面街舖整過仲點會有原廠保養 ?
假如仲有好長保養期,都係攞返原廠整好d。

喺出面街舖整過仲點會有原廠保養 ?
假如仲有好長保養期,都係攞返原廠整好d。 ...
dcc2000 發表於 2015-5-20 16:58

手工好我諗都可以嘅.....
我都諗住返原廠, 雖然唔係自已錢, 但真係貴好多, 維修個錢加多一千幾百已經夠買部新機

手工好我諗都可以嘅.....
我都諗住返原廠, 雖然唔係自已錢, 但真係貴好多, 維修個錢加多一千幾百已經夠買部新機
@ken@ 發表於 2015-5-20 17:20

原廠換係MON連前框成塊module換。
假如塊MON顯示正常,去出面整,係可以淨係換面果塊玻璃 (touchpad),間舖幫你界開(分離)塊touchpad同MON,再重新貼塊新touchpad上去,咁樣可以平好多,不過好睇間舖嘅架生同手工好唔好。
部機拆過換過MON/touchpad,甚至成塊MON連框一齊換,更好手工一様睇得出,唔好期望喺出面街舖整過,攞返原廠維修果時佢哋唔知你部機曾經被 "維修過"。
其實主要考慮仲有幾長保養期,如何取捨,自己諗。

最緊要佢係當住你面前整。

原廠換係MON連前框成塊module換。
假如塊MON顯示正常,去出面整,係可以淨係換面果塊玻璃 (touchpad),間 ...
dcc2000 發表於 2015-5-20 17:38

我自己之前試過換過玻璃....係真係好難整到好似原廠咁.
當然出面D街舖話九成似冇整過我都好有懷疑
頭先睇一睇張單, 仲有成十個月保養.....
係千八蚊呢個價錢我覺得唔值啫, 其他都冇乜野嘅

我自己之前試過換過玻璃....係真係好難整到好似原廠咁.
當然出面D街舖話九成似冇整過我都好有懷疑
頭先睇一睇張單, 仲有成十個月保養.....
係千八蚊呢個價錢我覺得唔值啫, 其他都冇乜野嘅
@ken@ 發表於 2015-5-20 18:26

喺淘x買MON module (連框)都要五舊左右人仔,當中可能有原裝(喺代理 "撻" 出嚟),亦有次貨、拆機、翻新(原裝+A貨)、甚至全A貨。
喺香港街舖換成個MON 連框module可能都要1K。
仲有10個月保養,真係自己諗喇。

攞上LG 整, 唔駛煩