[操作疑難] 前置鏡頭影得最好既手機係?

主鏡頭我反而唔關心, 因為我長帶大機出街..
但就經常同屋企人自拍... 之前為左前置WIDE ANGLE買左華為H3C, 但質素都係比較差..
((買華為前有諗過DESIRE EYE, 但又覺得太貴(小弟用機好CHEAP的, 主要打電話., WAHTSAPP, FACEBOOK同自拍..:P)同好多人話HTC唔好..))
之後特登買部NX MINI番黎純為自拍, 但用左幾個月始終覺得拎多部機唔及手機方便, 好多時都唔記得(懶)出街而逼住用番華為影..
宜家諗住賣左部NX MINI, 順便換過部手機..

暫時見人話ZENFONE2影相好, 有冇COMMENT哩?(前置計)
還是日水G3好哩?(話晒外國牌子旗艦, 好似宜家都係二千幾)
仲有主打前置影相既SONY C4哩?
還有沒有推介哩?

謝謝咁多位....

s6 edge

Sony C4 OK

s6 edge
n2user 發表於 2015-5-28 12:36

呢部太貴了...

Sony C4 OK
kelvinhin 發表於 2015-5-28 12:37

師兄知唔知如果佢同ZENFONE2同G3比如何哩?

回覆 5# ronaldlcm

C4標明係自拍手機,而且佢前面有補光燈,自然畫質相對較好喇

HTC 826 有ultrapixel 前鏡頭,自拍叫做三千內比較正。平價機少有真係自拍好。如果貴機,我覺得 S6 係目前最好的一部,僅次係 G4。

主鏡頭我反而唔關心, 因為我長帶大機出街..
但就經常同屋企人自拍... 之前為左前置WIDE ANGLE買左華為H3C,  ...
ronaldlcm 發表於 2015-5-28 11:13

暫時見人話ZENFONE2影相好

邊度見到有人話ZF2 影相好?

你係咪睇漏左個差字?

邊度見到有人話ZF2 影相好?

你係咪睇漏左個差字?
我係二少 發表於 2015-5-28 14:22

又吾係咁講
今次更新左,又真係好左
少左油

HTC 826 有ultrapixel 前鏡頭,自拍叫做三千內比較正。平價機少有真係自拍好。如果貴機,我覺得 S6 係目前 ...
jackgo8846 發表於 2015-5-28 14:16

多謝你既分享..
睇黎又要諗番HTC..
我見咁多牌子咁多部好似真係得DESIRE EYE(826未睇)係前置個鏡頭都用番主鏡頭既級數, 所以前置鏡特別大...
S6我真係唔敢諗了....