換機求推介

部xperia z up左上5.0之後d電倒水咁倒  30%電唔洗20分鐘用完  又勁熱
所以想換過部
要求:
電量要大
可插sd卡
唔介意國產定咩 但要香港買到

對手機冇咩要求 平時都係wtsapp fb forum咁樣  唔打機  所以只係買部唔洗次次都擔心出街唔夠電用既機

回覆 1# kailism

budget?

回覆  kailism

budget?
chromechan 發表於 2015-5-28 12:12

呀漏左sorry
預1500以下  所以應該國產機係最好選擇?

部xperia z up左上5.0之後d電倒水咁倒  30%電唔洗20分鐘用完  又勁熱
所以想換過部
要求:
電量要大
可插sd ...
kailism 發表於 2015-5-28 12:10 PM

Lenovo k3note.又可換電。

via HKEPC Reader for Android

回覆 3# kailism

變相降級

用開Sony,不如諗下E3?都幾慳電下

btw,你可以考慮下用Flashtool將系統降級至4.4.4甚至4.3,咁樣部機又可以唔駛咁晒電嘅同時又可以繼續用

Asus Zenfone 2 2G RAM/16G ROM $1499
Huawei Honor 4x $1280

回覆  kailism

變相降級

用開Sony,不如諗下E3?都幾慳電下

btw,你可以考慮下用Flashto ...
chromechan 發表於 2015-5-28 12:17

我唔識搞呢d野  唔太識手機野   而且本身都覺得個電太細  好快用完
z3 唔係4000幾咩

不如你試下reset先啦,開埋stamina再睇下

不如你試下reset先啦,開埋stamina再睇下
BILLOW 發表於 2015-5-28 12:23

reset係指恢復原廠設定?

我唔識搞呢d野  唔太識手機野   而且本身都覺得個電太細  好快用完
z3 唔係4000幾咩 ...
kailism 發表於 2015-5-28 12:19

for your information

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊