[操作疑難] 藍牙耳機 - 多點連接功能

打算買 sony sbh70,有多點連接功能。

現有1部手機,1部平版(有通話功能)。

想問下在耳機如何控制聽歌來自邊一部機?

係唔係聽歌時,是旦一部機有來電,都可在耳機接聽?

回覆 1# peter_chan

一般情況下 multipoint 都只係第一個連接的行 hands-free profile, 第二個用 headset profile, 不能聽歌(有錯請指正)

回覆  peter_chan

一般情況下 multipoint 都只係第一個連接的行 hands-free profile, 第二個用 head ...
moslwc 發表於 2015-5-30 13:09

即是我主力平板聽歌,只需先配對,之後才配手機。

這樣便可用耳機按play 便有歌聽,手機有來電又講到電話,對嗎?

回覆 3# peter_chan

应该係

你睇說明書,款款唔同
turth 發表於 2015-5-30 13:30

問題係.........
我網上揾左好耐都無說明書下載,sony 官網都無提供

問題係.........
我網上揾左好耐都無說明書下載,sony 官網都無提供
peter_chan 發表於 2015-5-30 14:01

呢個說明書?
http://www-support-downloads.son ... uide_ZT_SBH70_1.pdf
一入去就搵到

正常第一部pair後 第二部只有聽電話功能
提外話我隻sony只可以聽歌 唔可以用話音search野 其他果d又得

正常第一部pair後 第二部只有聽電話功能
提外話我隻sony只可以聽歌 唔可以用話音search野 其他果d又得 ...
hkyung 發表於 2015-5-31 03:09

我用緊80  2部都可以講電話 + 聽歌,A聽歌,B電話響就stop左歌去講電話
簡單講同一時間只是單一部機用但A機講緊電話B機都可以接線

呢個說明書?

一入去就搵到
karsocrates 發表於 2015-5-31 01:12

真撞邪﹐發此文之前(星期五)係點搵都搵唔到﹐但係星期六下午再搵便搵到。 :haha: