想問ZENFONE2

見到好似平過又好過小米NOTE...想知SUNMOBILE 4G用唔用到...我睇中左4G RAM/64GROM 個MODEL...想問邊部好D...我見ZENFONE2有PLAYSTORE 就想問...但小米NOTE快D定ZENFONE2快D

見到好似平過又好過小米NOTE...想知SUNMOBILE 4G用唔用到...我睇中左4G RAM/64GROM 個MODEL...想問邊部好D. ...
諸葛亮 發表於 2015-5-30 23:54

SUN MOBILE 4G 無問題

見到好似平過又好過小米NOTE...想知SUNMOBILE 4G用唔用到...我睇中左4G RAM/64GROM 個MODEL...想問邊部好D. ...
諸葛亮 發表於 2015-5-30 23:54

小米NOTE快D

如果唔怕zf2好多小問題,又唔怕成日上維修部既話都幾抵玩既

via HKEPC Reader for Android

我一個月已經去豐澤換過一次機, 上咗維修部一次, 整電同motherboard

如果唔怕zf2好多小問題,又唔怕成日上維修部既話都幾抵玩既

via HKEPC Reader for Android ...
jacktsui 發表於 2015-5-31 11:24

即係呢位 CH 認為小米維修部好過 asus  維修部喇, 係唔係呀? 不過以我所知差不多所有去過小米維修部的 CH 都唔係咁講的

即係呢位 CH 認為小米維修部好過 asus  維修部喇, 係唔係呀? 不過以我所知差不多所有去過小米維修部的  ...
aleck_choi 發表於 2015-6-2 09:40

未去過小米維修部, 如果你兩邊都去過就比啲意見邊一邊好啲

asus 維修部是很爛的, 時常沒有零件.

回覆 7# jacktsui

我兩邊都去過。小米嗰邊係修理2s。華碩嗰邊係修理n7 (2012)。個人認為小米嗰邊差dd。註: 我現用緊 zf2, 暫時未遇上 Ching 所講的小問題包括40%自動熄機、聽電話有電流聲、睇youtube 聲畫不對應。早前遇到耗電快、聽歌質素差, 經更新後, 稍改善咗, 報告完畢。

回覆  jacktsui

我兩邊都去過。小米嗰邊係修理2s。華碩嗰邊係修理n7 (2012)。個人認為小米嗰邊差dd。註: ...
pkwong2 發表於 2015-6-2 10:43

我半年前去過小米維修部整米3,地方比2S 個時大左好多,但都係等半個鐘有多