有無人食緊 note 4 官方既波板糖

note 4 香港既升級, 一直遲遲未到, 今朝見到佢既升級提示.
之前好多人話升左出事, 睇下佢既說明....升左級要用多 950MBytes 既 available memory???  真係大食左好多.
唔知有無 ching 升左 (我指係呢個官方推既版本, 唔係其他下載既, 或者之前其他地區既), 唔知有無乜野不良後果.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

note 4 香港既升級, 一直遲遲未到, 今朝見到佢既升級提示.
之前好多人話升左出事, 睇下佢既說明....升左級 ...
Super169 發表於 2015-6-7 13:42

ching而家用緊note 4  which OS板本?

ching而家用緊note 4  which OS板本?
boot 發表於 2015-6-7 14:02

仲係好邪既 死.死.死 版本....

睇黎, note 4 都係無乜人用添, 既然無人食, 就自己食先.....

5.0.1, 升完除左個樣又進一步老土左之外, 暫時唔覺有乜野特別.  起碼無話死機或者上唔到網, so far so good (good 既意思只係無問題).

都唔明點解 D 機越黎越勁, 個 UI 反而越黎越平面化, 就黎變番 DOS 咁至係最潮了.  
真係好懷念十幾年前, Windows Mobile 既 UI, 雖然解像比家陣低好多, 但個UI 就比家陣靚得多了.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

note 4 升左之後電量得唔得?

note 4 升左之後電量得唔得?
kelvinoreo 發表於 2015-6-8 05:16

無特別留意佢點跌落黎, so far OK.
今朝 8:30 開始用, 坐車上網大約睇左20分鐘蘋果, 今日無聽歌.   
之後 standby, 背後開左 WiFi (但都係用緊4G, 只係開左), GPS, 藍芽, 家陣有 90%.  印象中唔會差左.
頭頂多左個 VOLTE (Voice Over LTE), 唔知可以點樣試呢?

你只能問三星,幾時俾個64bit android 5.1 我哋。

《VOLTE (Voice Over LTE), 唔知可以點樣試呢?》呢個打電話時唔會趺落3g。

你只能問三星,幾時俾個64bit android 5.1 我哋。

《VOLTE (Voice Over LTE), 唔知可以點樣試呢?》呢個打 ...
magiccat 發表於 2015-6-8 12:15

個人唔太介意佢係 32 定 64, desktop 就話因為用唔盡 D ram, 要行 64.  手機暫時用 32 都唔見有乜野損失, 至於 64bit 會唔會快 D, 真係要試過至知.
唔清楚 android 入面, D apps 係咪都有 32 bit 同 64 bit 既版本下載.  如果唔係既話, 在 64bit OS 行 32bit app 有無 overhead?  如果大部份 apps 都係 32 bit 既, 行 64bit OS 有無賺真係唔知了.

作為用家, 數字既大細唔重要, 如果佢有 16bit 行得順過 32bit,  佢比個 16bit OS 我都唔介意.

仲係好邪既 死.死.死 版本....
Super169 發表於 2015-6-7 21:30

死.死.死(4.4.4)版本唔=好邪既...個版本好穩定...?

回覆 9# boot

今日用左一日, 感覺算幾順暢, 無乜問題.  老虎果部都轉埋, 佢話直頭爽左好多.

除左好醜惡既 UI 樣, so far 5.0.1 都 OK, 用電亦無問題, 家陣仲有 61% (斷左叉電大約 13 粒鐘).
不過, 今日比較少用機, 聽左三四個電話, 收下 whatsapp, 影過 10 張相左右, 返放工加埋大約上網睇左 40分鐘.  無聽歌, 長開藍牙同手錶連線, GPS 定位(我慣左用 google 記低日程, 所以 GPS 長開既), WiFi 開左但其實用唔到, 只係慣左開住, 一直都係用緊 4G, 返到屋企至有 WiFi.

唔知算唔算省電, 由於平日慣左一日叉一次電就夠哂, 無留意每日返到黎有幾多淨, 唔知有無慳左或者用多左.