[操作疑難] 代友尋求:$2000~2500,5吋mon,打機用途,抗拒内地品牌,要行貨

$2000~2500
5吋mon
打機用途
要行唔要水貨
抗拒内地品牌

個人認為LG G3係俾多少少$既選擇,
5.5mon大左d,但友人應可接受
3gb ram+32gb rom夠晒用有突,
只怕常打機,2k mon+S801...順否+電量倒水問題

另一中階機Xperia M4 Aqua問題:
Qualcomm S615+2gb ram+16gb...裝game打機夠順否
電量2xxxmAh...唔煲劇,上FB+WS+打機似乎頂唔到大半日吧(侷插流動電源)

禾搜尋要求機款後...M4 Aqua合要求否?
SONY Xperia M4 Aqua
作業系統:Android 5.0
系統:2G GSM 四頻
3G WCDMA 850 + 900 + 2100
4G TDD LTE B40
4G FDD LTE B3 + B7
尺吋重量:145.5 x 72.6 x 7.3 mm / 140g
屏幕:1280 x 720 pixels、1670 萬 色 5 吋 IPS TFT
主要相機:1300 萬像素 CMOS
前置相機:500 萬像素 CMOS
處 理 器 : 八核心 Qualcomm S615 (MSM8939) 1.5GHz、2GB RAM
內置容量:16GB
記憶插卡:microSD
電池:2400 mAh (內建式)

xperia m4 aqua作為一部防水機係唔錯嘅選擇。
實際lag唔lag我就唔知,但係配置唔差,應該唔lag。
最緊要係,萬一玩到部機好熱(極端情況),可以直接攞手機去沖水or浸水。不過好似係S810處理器先會過熱,S615應該無事。。。

請選Z3C,s801

請選Z3C,s801
a527692384 發表於 2015-6-16 16:06

有咁平咩?
行貨好似賣緊$3100

Z2

回覆 4# vinsai

你說考慮g3,那z3c也是差不多價錢。

Z2
GeneralShepherd 發表於 2015-6-16 16:42

我支持。

xperia m4 aqua作為一部防水機係唔錯嘅選擇。
實際lag唔lag我就唔知,但係配置唔差,應該唔lag。
最 ...
hk133 發表於 2015-6-16 16:04

M4A 第一水買唔多抵
插水是常識

等插番幾百 + 信用卡回 至買