為G4耗電量平反(4樓新增試拍照)

話說前日中午出門返大陸,去到落馬洲講左11分鐘電話,然後過關係深圳開始中移動漫遊數據長開,不停2、3、4G係咁跳來跳去,仲開左一陣wifi俾部Nokia 630用,跟住上埋廣州某貓cafe hi-tea,仲影左唔少相,然後食埋晚飯先返香港,全程無叉過電,返到屋企仲有5%,有圖有真相:

尋日返工,朝早未夠6點就出門,返工其間無乜用機,到收工4點幾先開始用,返到屋企一路無叉電,間唔中拎來上下網搞下佢又打下機,結果……

冇玩GAME, 唔觸動到 CPU full loading 既話應該同g3差唔多耐用

冇玩GAME, 唔觸動到 CPU full loading 既話應該同g3差唔多耐用
jacktsui 發表於 2015-6-19 18:16

我發覺G4除左打機,影相都十分食電,開一開相機就無咁幾%電。
但影相真係好堅,可以數貓毛:
(相片直接由手機經原裝瀏覽器上傳至photobucket,已被自動resize)
原來頭幾張至尾2果張既白平衡被誤設為手動(約5500K)所以搞到咁黄。

影食物亦影得好有質感:

啲貓貓好得意

以一天的用量, screen on time 只有3個鐘多少少, 其實係好一般吓, 去到4個鍾就差唔多

回覆 4# Man@MFHK

師兄養咁多隻貓

回覆  Man@MFHK

師兄養咁多隻貓
cello13814 發表於 2015-6-19 18:58

係貓cafe。

以一天的用量, screen on time 只有3個鐘多少少, 其實係好一般吓, 去到4個鍾就差唔多 ...
mjsc 發表於 2015-6-19 18:56

咁我自己來講又好似真係未試過超過4個鐘screen on time。

on screen 得三個鐘..............咁都叫耐用