國際品牌雙卡機有邊部用到雙4G?

本身一心諗住買SAMSUNG NOTE 4 DUAL, 點知發現係4G+2G, 我香港用緊SMARTONE 3G, 大陸用緊中移動4G卡, 係咪會有問題?

緊住再睇HTC E9+, SONY Z3 DUAL, 好似都係唔得

有冇師兄可以指點一下?

其實最想係用3星機....

大陸機唔考慮, 因為冇PLAY好麻煩

謝謝!!

SAMSUNG NOTE 3 DUAL

請問係咪冇行貨機?

本身一心諗住買SAMSUNG NOTE 4 DUAL, 點知發現係4G+2G, 我香港用緊SMARTONE 3G, 大陸用緊中移動4G卡, 係咪 ...
barrydcman 發表於 2015-6-26 09:15

ching系想同時行 3G+4G 或 4G+3G, 如果系就暫時冇一部機做到.

但系如果行2G+4G 或  4G + 2G 就有好多可選擇.

HTC 有 E9+, 826, ME
***有 S6, A7

本身一心諗住買SAMSUNG NOTE 4 DUAL, 點知發現係4G+2G, 我香港用緊SMARTONE 3G, 大陸用緊中移動4G卡, 係咪 ...
barrydcman 發表於 2015-6-26 09:15

華為香港行貨有GOOGLE PLAY.
又可以盲插Honor 6Plus, P8都係好選擇.

回覆 4# andypson

其實我要求好簡單, 2張卡同時插住,

係大陸就: 行大陸卡打電話上網, 香港卡齋收電話(未必會聽)
係香港就: 行香港卡打電話上網, 大陸卡齋收電話(未必會聽)

咁樣係咪你推介既機都做到?

回覆  andypson

其實我要求好簡單, 2張卡同時插住,

係大陸就: 行大陸卡打電話上網, 香港卡齋收 ...
barrydcman 發表於 2015-6-26 09:44

我講果幾部都系可盲插雙4G機, 過關只要去設定轉換就OK, 唔洗關機換SIM卡.

SAMSUNG NOTE 3 DUAL
ango 發表於 2015-6-26 09:21

Note 3 dual 卡2只係2G , 卡1只係3G

我講果幾部都系可盲插雙4G機, 過關只要去設定轉換就OK, 唔洗關機換SIM卡. ...
andypson 發表於 2015-6-26 10:06

咁既然可以盲插, 點解佢要寫自己係4G+2G機?  係咪只係唔可以同昤上網, 但開任何1個SLOT都可以用4G?  THX~

咁既然可以盲插, 點解佢要寫自己係4G+2G機?  係咪只係唔可以同昤上網, 但開任何1個SLOT都可以用4G?  ...
barrydcman 發表於 2015-6-26 10:20

而家暫時冇一部雙咭機可以2張咭都同時開4G,所以只會寫4G+2G / 2G+4G,而LG G3 Dual就只係4G+2G,唔可以2G+4G