[測試] m2 note 真係順過 mi 4i 好多, 今期高通真係好廢

諗緊買邊部俾屋企人好, 去完20樓玩完4i 再去19樓試玩m2 note
比較之下, m2 note 真係流暢好多, 無論界面開app定上網都好順

本來想買m1 note, 但反正咁既spec 都唔會拎黎打機, 有得入SD卡好似好D
依家就等11號睇下買唔買到

回覆  ok12345

裝個launcher 唔係就順d嗎
turth 發表於 2015-6-29 15:43

裝launcher 只係桌面順d , 唔會影響到整體既流暢性
4i 反應係快, 但係有種好奇怪既感覺, 疾疾地咁

m2 note 有冇得換電?

Meizu 個rom 對ram 管理好差

ps.  MX4 用家

MIUI Rom問題??

m2 note 有冇得換電?
fourseasons1723 發表於 2015-6-29 17:13

無呀

魅族 M2 note  ,香港於 7 月 11 日開賣,售價  HK$1199 。大陸的型號是 “魅族 Note 2 ”,售價是 799 人仔,不過現在剛剛推出,很難買到,經常寫住缺貨。在京東可以輕易買到,但價錢是 899 人仔(送 TV Box)。

規格比起同價位的手機是目前最好的。

缺點:
1. 電池不能更換

2. MicroSD 卡槽跟其中一個 SIM 槽是相同位置,使用插卡便不能使用雙 SIM 。 即是只能 雙 4G 或單 4G+MicroSD卡。

http://www.eprice.com.hk/mobile/ ... 5%E6%97%8F-m2-note/

http://www.eprice.com.hk/mobile/ ... 7%8D-Note-2-review/

我都覺得係Miui Rom問題,佢食太多resources,所以大家覺得唔夠順。

我都覺得係Miui Rom問題,佢食太多resources,所以大家覺得唔夠順。
ngkangai 發表於 2015-6-29 19:54

呢樣係以前刷rom已覺得,好多MTK的機都有移值,刷完miui仲疾過唔刷
自始對miui感覺麻麻