用左1星期小米4i感觉好慢

小米4i觉得好慢,重慢过我之前用近LG E975
我只係安裝大約10個普通APP用,如WHATSAPP , WECHAT , 鬥地主........
会唔会系个原厂ROM多垃圾所以慢。
有无CHING 可以教路,如何改善。

好多垃圾加左落去,
如自家服務框架,
又要回傳資料去其他地方Server!
好似係Beijing, Singapore等等方

一星期.... OMG, 無得退了.

買得米就預左得個"平"字,但4i連個平字都冇埋

買得米就預左得個"平"字,但4i連個平字都冇埋
bowieksh 發表於 2015-7-1 08:47

高不成低不就,平價機由紅米轉小米就加價,旗艦機就開價高再減價賣

小米4i觉得好慢,重慢过我之前用近LG E975
我只係安裝大約10個普通APP用,如WHATSAPP , WECHAT , 鬥地主... ...
macintosh 發表於 2015-7-1 01:42

你可以換過一部新手機(講笑啫)
    你可以去“安全中心”--“授權管理”--“自啟動管理”進行設定,禁止部分apps開機啟動。
    小米4i比較適合父母or長輩用(輕度使用性能足夠),重度使用者都係用番啲旗艦機比較好。

你可以換過一部新手機(講笑啫)
    你可以去“安全中心”--“授權管理”--“自啟動管理” ...
hk133 發表於 2015-7-1 10:59

其實4i 係旗艦入門機, 好多人都唔知
https://www.facebook.com/Xiaomih ... pe=1&permPage=1

小米香港 Mi Hong Kong
每部旗艦手機都能俾你一樣嘅手感?「i」絕不妥協。

其實4i 係旗艦入門機, 好多人都唔知

小米香港 Mi Hong Kong
每部旗艦手機都能俾你一樣嘅手感?「 ...
ok12345 發表於 2015-7-1 11:07

打死我都唔會信哩種入門級配置嘅手機係旗艦機