[操作疑難] 三叔台灣版水貨機疑問 ?

睇中咗 3 叔台水 Grand Max.....因從來未用過水貨 smartphone

[1]  想問個 play store 喺香港用到嗎 ?係咪照行貨咁登入 google 帳户就得呢 ?

[2]  將來有糖食嘅話.....咁水貨會否喺香港唔俾你升 lollipop ?   Thanks   

Android

push push

Android

睇中咗 3 叔台水 Grand Max.....因從來未用過水貨 smartphone

[1]  想問個 play store 喺香港用到嗎 ?係 ...
imax 發表於 2015-7-2 17:49

no and no
正如買韓水一樣有 update 有 Google play

no and no
正如買韓水一樣有 update 有 Google play
QAFHK 發表於 2015-7-2 21:04

即係水貨 play store 喺香港下載 apps 來用冇問題 ??

你講嘅 update 係手機 firmware 定 android version ??

係咪兩種都有得 up ??  ths  

Android

即係水貨 play store 喺香港下載 apps 來用冇問題 ??

你講嘅 update 係手機 firmware 定 android versio ...
imax 發表於 2015-7-2 21:29

play strore靠ip認你入乜地區
你用香港ip入就會係香港地區
唔關水貨事

play strore靠ip認你入乜地區
你用香港ip入就會係香港地區
唔關水貨事
kofz 發表於 2015-7-2 21:33

哦 。。。明白了      ths

Android

哦 。。。明白了      ths

Android
imax 發表於 2015-7-2 22:07

台水唔會 block IP ,唔會有新 system update 唔俾你 up,至於係唔係最新嘅Android 版本就要睇 *** 有無推出最新版本 Android 製作嘅系統俾你升級。
其實Android機大多都有得線刷,而 *** 的機嘅系統 firmware 大部分都係 sammobile 有得下載,你自己搵啱版本用 Odin刷就得