放左部Z4 TAB比人~但部机認LOCK記住我ACC

我有冇方法可以網上解除鎖定??

回覆 1# dc97_2013

你用的乜嘢lock?

好似n6咁開左加密?

我估我較左同我GOOGLE ACC連系果D呱~
而家個買家用唔到部机~
因為我比完佢試先FORMAT部机

其實 hard reset部機,啲嘢就由頭開始set過架啦!點會lock死架

好簡單,你比pw佢,佢解翻個鎖就得

好多機都係咁

我試過兩次交收都係咁(psn, 微藍note)  format 完要用pw解鎖

你叫佢解完,你轉頭改pw就解決到

部机選完語言,要GOOGLE ACC認証
我無理由比個EMAIL PW佢
而家唔知系咪我入一次佢就永久解
買賣咁多次都系頭一次有呢個問題

己系MY XPERIA解除鎖定都唔得

部机選完語語,要GOOGLE ACC認証
我無理由比個EMAIL PW佢
而家系我唔知系咪我入一次佢就永久解左
買賣咁多 ...
dc97_2013 發表於 2015-7-4 22:19

超簡單,你個種可以叫format,可以叫defult
defult完要account 解鎖
唔解就用唔到,除非hard reset(應該得)
我個時都唔想比,但無計,係你責任來

比pw佢解鎖,你之後即改,應該係最快方法解決

psn 時比sony account
mx note 比flyme account

回覆 8# sonic64

我明天約佢出黎解~
解唔到退錢好過比PW~~

部机可以網上DEL DATA
我估HARD RESET都唔得

其實 hard reset部機,啲嘢就由頭開始set過架啦!點會lock死架
zaku_ll 發表於 2015-7-4 22:15

n6如果開左硬體加密factory reset完都要入pattern code解鎖