買比家人用 有咩選擇?

買比媽媽用~主要一般打電話, Whatsapp, Wechat, 影下相咁, 唔會打機
要有得插SD卡, 最好有得換電池(無都無所謂), 5吋左右mon, 唔想太重.
好似好多要求, 但Budget只有2千蚊左右.
請問師兄們有咩好選擇推介?
謝謝

LG  G4C  啦   

安卓

LG G2, 前韓牌旗艦

其實比父母用,買一部799港幣嘅紅米2已經足夠。
或者買一部m2 note/zenfone 2,好睇又好用。

LG G2, 前韓牌旗艦
bukchi 發表於 2015-7-14 21:39

g2宜家好似冇咩新行機

要輕可考慮sony d新機m4 c4

唔洗大牌子的可諗下大陸機,有好多選擇

g2宜家好似冇咩新行機

要輕可考慮sony d新機m4 c4

唔洗大牌子的可諗下大陸機,有好多選擇 ...
fuc113190 發表於 2015-7-15 14:56

有呀, 你無睇過姐, 而且你個2部對比g2規格差好多姐....

無品牌建議,唯一建議就係一定要買行貨,有起事上黎自己唔使咁煩

有呀, 你無睇過姐, 而且你個2部對比g2規格差好多姐....
bukchi 發表於 2015-7-15 15:06
邊到有同幾錢買到新機
我睇勻d電訊商冇 大鋪都係新列先平d,細鋪又怕唔保

而且係粒u差d,但m4輕過g2 又5吋
都岩樓主的要求

都係果句啦,試清楚先好買,買電子野幾睇運的

邊到有同幾錢買到新機
我睇勻d電訊商冇 大鋪都係新列先平d,細鋪又怕唔保

而且係粒u差d,但m4輕過g2 又5吋 ...
fuc113190 發表於 2015-7-15 15:44

你有無真係認真睇過兩部機架??
雖然g2係5.2吋芒, 不過機身只係138.5 x 70.9
反而5吋m4仲大部, 145.5 x 72.6
而且兩部講緊143g vs 140g, 咁樣叫輕左d咩?

我買咗兩部榮耀3c比雙親,除咗影相唔知,其他都做到了,一千人仔。Join 個無限慢 data 台,等佢哋自己慢慢玩了