電話一定要有得插SD卡....

E+O的上網PLAN越黎越貴....
就黎走回頭路好似當年PLAM咁咩都DOWNLOAD好晒先出街睇

E+O的上網PLAN越黎越貴....
就黎走回頭路好似當年PLAM咁咩都DOWNLOAD好晒先出街睇 ...
minki 發表於 2015-7-15 14:32

買 OTG 手指記憶卡 64GB 都唔使 $200, 使鬼咁麻煩呀, 手機/電腦都用到

買 OTG 手指記憶卡 64GB 都唔使 $200, 使鬼咁麻煩呀, 手機/電腦都用到
aleck_choi 發表於 2015-7-15 02:43 PM

唔係部部電話都support OTG.

via HKEPC Reader for Android

aleck_choi 發表於 2015-7-15 14:43

整多條野係出面...一陣撞到就GG了~

但有時sd卡都冇用
4.4上閹左app2sd,搞到要打機就煩d
所以最好係大容量機至岩

但有時sd卡都冇用
4.4上閹左app2sd,搞到要打機就煩d
所以最好係大容量機至岩 ...
fuc113190 發表於 2015-7-15 15:26

其實都無咩問題
root完之後用link2sd將啲games嘅Obb files link哂去sd卡就得
ps:好似要俾錢先有呢個功能

唔係部部電話都support OTG.

hardness 發表於 2015-7-15 14:57

Sandisk OTG 手指 請用:  SanDisk Memory Zone App (可透過 Google Play™ 下載) 可讓您管理、組織和備份檔案

Sandisk OTG 手指 請用:  SanDisk Memory Zone App (可透過 Google Play™ 下載) 可讓您管理、組織和備份 ...
aleck_choi 發表於 2015-7-15 03:35 PM

只講個app,都唔係部部機用到。

無得插呀?無幫襯囉

內置memory....部机一死, d 相冇哂!!
SD card, 仲可以拎返卡出黎抄返.
儲滿? 又可換大d容量卡.

剩係呢樣好處, 一定要買有得插卡啦