小米香港即將發售小米note 64G版!

7月21日首發。
不過唔係頂配版。。。

頂配用810 在香港用810的手機就係垃圾 上頂配是自殺 頂配賣2999 可能有D興趣 但D人一提810估計1999先啦 高通今次成功殺死D出810手機的廠家 得益者自然是星和 iPhone

頂配用810 在香港用810的手機就係垃圾 上頂配是自殺 頂配賣2999 可能有D興趣 但D人一提810估計1999先啦  ...
JayL 發表於 2015-7-16 08:06

用801處理器賣哩個價,麻麻地。。。
    1+都係賣HKD2299啫(好似係),不過宜家買唔到。。。

1+上官網買到,昨日收左貨。

用801處理器賣哩個價,麻麻地。。。
    1+都係賣HKD2299啫(好似係),不過宜家買唔到。。。 ...
hk133 發表於 2015-7-16 08:18

又開多個新post 講舊聞?
LarSing 發表於 2015-7-16 08:57

sorry CHing,頭先睇唔到其他CHing已經post左。。。

1+上官網買到,昨日收左貨。
pylat 發表於 2015-7-16 08:40

尋日網站更新買唔到,宜家又可以買

點解香港唔出頂配? 紅米2又唔出增強版 ( 新加坡都出左 ) ?

點解香港唔出頂配? 紅米2又唔出增強版 ( 新加坡都出左 ) ?
moslwc 發表於 2015-7-16 09:18

我幫忙答, 不過一陣某星又來話我係米粉,
日經問題唔答好似有罪咁, 答左好似好威咁

我自己覺得香港唔出頂配版冇咩問題
1. 唔夠貨, 大陸本身都唔夠貨, 就算你去大陸小米之家都未必買到 (當然某人堅持此機問題多, 惡評如潮, 銷量唔好)
2. 散熱問題未解決, 雖然官方吹牛話咩第三代810, 再加咩咩石墨技術, 但從各評測同用戶反應,  過熱問題仍存在.
3. 效能問題, 因為上述第2點原因, 頂配版大部份時間以降頻形式運作, 效能並非如高通吹得咁大, 反而同S801 效能相差不大.
4. 巿場問題, 香港並非小米的重點巿場, 加上港人獨特的買機嗜好, 和小米給人的平價印象, 頂配版的價錢去到HK$3800, 吸引力大減. (目前標配版都不見得性價比高)

---

去到紅米2,  大陸的增強版也只有移動版, 木有聯通的增強版.

而新加坡會有紅米2增強版, 即說明大陸好似都會有聯通的增強版

不過話時話, 香港向來慢半拍, 我個人就建議寧願買大陸版,

起碼你用得到小米音樂

我幫忙答, 不過一陣某星又來話我係米粉,
日經問題唔答好似有罪咁, 答左好似好威咁

我自己覺得香港 ...
我係二少 發表於 2015-7-16 10:01

大陸版宜家係咪要有手機短訊先買到?

如果香港買係咪要用 D 咩咩一卡兩號? 邊張卡比較方便呢? THX