出事,學人玩儲值卡上網,轉左3 $35plan

sim1 就用鴨記1gb/month 100蚊3張,都ok 幾好。感受到唔限速嘅快感。

點知sim 2  用2G 通話,又潛水聲又窒窒下咁。。。

現在玩双咭機一定要選双4G是常規吧 .

sim1 就用鴨記1gb/month 100蚊3張,都ok 幾好。感受到唔限速嘅快感。

咩依家儲值卡真係咁平

1388 發表於 2015-7-22 09:37

現在雙4G嘅定義係兩個sim slots都可以用到4G/3G,但當一個用緊4G/3G時另一個只可以2G。

你講緊可以兩個slots都同時4G嘅機暫時未出現。

師兄,邊種卡可以1GB 用量?

1388 發表於 2015-7-22 09:37

潛水聲係3 嘅特殊功能,你用雙2G、雙3G、雙4G都係一樣。
就算部機雙4G又點?一用話音通話都係要轉返2G。

點知sim 2  用2G 通話,又潛水聲又窒 ...
hang417 發表於 2015-7-22 09:29

2G通話其實只剩下 CMHK 和 csl. (要係 one2free, 不是 pccw) 較為好一點

回覆 6# wct

用緊 CSL+LG G3  4G VoLTE 揮手

回覆  wct

用緊 CSL+LG G3  4G VoLTE 揮手
chkkan 發表於 2015-7-22 12:35

樓主玩 pre-paid card 上網,你同佢講VoLTE

2G通話其實只剩下 CMHK 和 csl. (要係 one2free, 不是 pccw) 較為好一點
timothychu 發表於 2015-7-22 12:30

仲有 smv 仲可接受
但沒有$35plan

其他台真係麻麻地