上大陸買大陸手機

淘寶好多間都唔送香港.
想上大陸買華為HONOR 6
去邊度買會好D?

用轉運,不過有風險

用轉運,不過有風險
181717 發表於 2015-7-24 11:42

時間也耐些吧?

淘寶好多間都唔送香港.
想上大陸買華為HONOR 6
去邊度買會好D?
motang 發表於 2015-7-24 11:24

如果網購,淘寶比晒錢,你可以打電話去順豐問一下,國內順豐可以代收貨,然後你去收貨點,憑單號及當時報的身份證去提貨!皇崗、羅湖、落馬洲都有點!

淘寶天貓 華為官方旗艦店 寫明發順豐
收貨地址可參考其他師兄既分享
寫返順豐可以代收既地址
你最好有個大陸手機號碼接收短信,能夠在香港漫遊既

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實車錢來回都成百啦,又要幾粒鐘,不如出SSP或TST買啦,個價又唔係差太遠。洗多小小,開心又放心,除非你經常上大陸,順便去就冇所謂!

其實車錢來回都成百啦,又要幾粒鐘,不如出SSP或TST買啦,個價又唔係差太遠。洗多小小,開心又放心,除非你 ...
cccho 發表於 2015-7-24 12:34

睇你點諗啦,買大陸機唔識上大陸行個圈,壞機時你都幾頭痕,就算間店幫你保,都唔知國內個保期點樣計
官方渠道買,一定有正式國內發票、收據,系統查到出貨日期,明確知道保修到幾時
官方網上購物7天內唔滿意可以全額退款,保障好過你起香港消費

睇你點諗啦,買大陸機唔識上大陸行個圈,壞機時你都幾頭痕,就算間店幫你保,都唔知國內個保期點樣計
官 ...
7喜 發表於 2015-7-24 12:42

係呀CHING. 呢個就係我既CONCERN.
所以當上大陸行下街SHOPPING.
順便買手機