一部電話最重要嘅始終係電話功能

啱啱開始出嚟做嘢就發現到,
一部電話講嘢一舊舊嘅根本係多餘,
用果啲咩$30台、無限2G,
講電話嘅質素真係超慘,
到後來試下用iphone 4/4s,
噢救命,乜原來仲難聽過Palm同Nokia,點解有人接受到,
中途轉下用MOTO,試下啲貴台,終於知唔係啲台唔清,
而係啲機垃圾,
然後再試下果啲SPEC好勁係咁有人promote平靚正嘅牌子,
嘩! 唔試過都唔知佢係聾啞嘅,SPEC即刻變浮雲。
當你見到一系列打手同你講$1500有4GB RAM賣仲要落空時,
有無問過佢部機講唔講到電話?
如果你毒到電話好日都無個就無得好講啦

之所以話,大牌子先穩陣。

可惜 Moto 賣左比 Lenovo .......
依家都係走樣 , 新機 QC 差左

利申 : 有用平 Plan  (Sun Mobile $96 3G/4G Lite 無限限速 Data)  有用貴價plan (6GB data SMT 4Gplan 算係貴價吧? )
除左 iPhone 買唔起, 由 Moto G / Moto X -> Droid Turbo / Nexus 5 / Padfone S / Honor 4X (借機試)
都係 Moto 通話質素正常...

請問樓主用咩機講電話好垃圾?

dom 發表於 2015-7-25 14:44

band房依然講到電話,朋友問我部機用咩收音我聽時同商場一樣清

請問樓主用咩機講電話好垃圾?
Baron 發表於 25-7-2015 02:44 PM

其實都好明顯

利申 : 有用平 Plan  (Sun Mobile $96 3G ...
dom 發表於 2015-7-25 14:44

Turbo

band房依然講到電話,朋友問我部機用咩收音我聽時同商場一樣清 ...
Mathk 發表於 25-7-2015 02:45 PM

其實 Moto G (1st Gen) 之後
MOTO 無再寫d 機有 CrystalTalk (tm)
不過一講電話就知

Nokia 都好好, 可惜賣左比 Microsoft (手上有 Lumia 636 插儲值卡)
某牌部 S 仔 高通U 會好少少 ( 話晒當年都係旗艦過) , Intel U 個d 5 同 2都有家人用緊
都係 Sun Mobile 佢間中投訴 話 通話質素 好難聽得清, 但係見訊號強度係 5格

Turbo
Mathk 發表於 25-7-2015 02:50 PM

無計, 鬼叫 Lenovo 唔比 Moto MAXX 又唔賣全球 淨係賣拉丁美洲 同 印度
怕同佢自己品牌 打對台吧?

呢部係某FB group 團購見到 , 係我第一部買過 $4000 既手機
Droid Turbo 個次團購 應該全港唔到100部

非常滿意

band房依然講到電話,朋友問我部機用咩收音我聽時同商場一樣清 ...
Mathk 發表於 2015-7-25 14:45

band 房密封架  收得咁清?
用乜手機    唔該單聲。