紅米2增強版點刷港版ROM?

是否一買返來用SD 咭刷就OK?

push....

saviolaele 發表於 2015-7-27 20:19

移動版?

香港無出過增強版點會有港版rom?

無出過港版點會有港版rom?
siukat 發表於 2015-7-28 20:44

ching唔識唔好亂答人

saviolaele 發表於 2015-7-27 20:19

1.你要知自己是咩版
2.移動版刷唔到香港/國際Rom,可以用小米官方論壇Rom
3.聯通版可以刷香港/國際Rom
4.為咩要刷香港Rom?

1.你要知自己是咩版
2.移動版刷唔到香港/國際Rom,可以用小米官方論壇Rom
3.聯通版可以刷香港/國際Rom
4. ...
zoin0000 發表於 2015-7-28 20:54

1, 2, 3. 聯通版
    4. 因為唔要垃圾APP 同要用google play lor

1, 2, 3. 聯通版
    4. 因為唔要垃圾APP 同要用google play lor
saviolaele 發表於 2015-7-28 21:18

1.http://hk.miui.com/download-7.html 下載卡刷包
2.放入SD卡中>系統更新>右上角有個圖形‧‧‧>手動安裝檔案>SD卡>miui_HM2XWCGlobal_V6.5.3.0.KHJMICD_144e5d1f43_4.4
3.等10-20分鐘佢會自己Run
4.入到小米>系統更新>重啟Recovery>3清<----做唔做都得我自己正常會做
5.入到小米>右手第2頁所有無用程式都可以Del
6.小米本身網頁程式要在其他程式中先可以移除

我部聯通版都是2小時前到手,移動版上星期設定好比屋企人開心使用中
其實自行安裝Google Play好易...上Google有得Download,真心內地Rom其實比香港Rom好用,是有D程式Ban內地Rom

香港無出過增強版點會有港版rom?
siukat 發表於 2015-7-28 20:44

ching唔識真是唔好亂答人

1. 下載卡刷包
2.放入SD卡中>系統更新>右上角有個圖形‧‧‧>手動安裝檔案>SD卡>miui_HM2XWCGlobal_V6.5. ...
zoin0000 發表於 2015-7-28 21:56

原來你都買左增強版

想請問雙WIPE不是在裝港版ROM 前做嗎?
為什麼是之後才做呢?