有報導 : 三星S6唔賣得!

生果報 : 三星電子(Samsung)季績十分強差人意,旗艦智能手機 Galaxy S6 在市場上銷售未如理想,因被強國中、低端智能手機蠶食。三星對今年下半年前景一直看淡,集團估計面臨挑戰加大,有意把旗艦智能手機Galaxy S6減價谷銷售去。

截至6月止的季度內,手電純利跌至5.63萬億韓圜,遜市場預期6億韓圜,是連跌了五季。智能手機利潤錄2.76萬億韓圜,較去年同期大跌37%至4.42萬億韓圜。

唔知是否會出怪招谷銷量 ?

例如出打手 ,
加送唔實用禮物 ,
限定搶購送配件 ..................... ?

咩呀之前唔係出左REPORT話底估左S6EDGE 銷量唔夠貨賣所以賣得少咩

咩呀之前唔係出左REPORT話底估左S6EDGE 銷量唔夠貨賣所以賣得少咩
hohohea 發表於 2015-7-30 10:40

佢可能講X話 !

hohohea 發表於 30/7/2015 10:40

可能個個都買EDGE
唔買普通S6

半價囉

你地唔可以咁落CEO 面.

我係二少 發表於 2015-7-30 11:16

好想睇  *** 個CEO跟風 HTG 個CEO咁做

我係二少 發表於 2015-7-30 11:16

CEO都詐稱: "我睇唔到! 我睇唔到!"

好想睇  *** 個CEO跟風 HTG 個CEO咁做
ja8 發表於 2015-7-30 12:24

出旗艦機海救市

最後壓價清貨, 反而救左我地班機民 XD

真奇怪, 早排先有報刊雜誌話 S6/S6 edge 好能好賣, 仲有些地方唔夠貨賣, 報刊雜誌收左錢(廣告)要幫三叔寫繕稿, 都唔知佢地點自圓其說