我對asus(HK)皇家維修已失望(zf2維修經歷)

我部zf2 32GB RED  07月8號入手
用左兩個星期到就死USB

能充電 0.43A only
不能快充 9v2A
不能正常speed充 5V1.43A
USB Port 上電腦沒返應
USB port 上OTG 沒返應
好la 禁我就上asus 皇家維修
07月23 say 3-5 day 維修
好la過左5 day 沒返應打上去問話壞版要等1-2個星期
好我等
之後到8月1 asua 官方網站查status 話
2015/08/01 19:50 Product was repaired OK and is now packed ready for shipping or pick up.
到今日星期一就收到sms話可取機

好la 心林攪掂了有得用機la
點知上得兩個asus人係到做check機&取機但就有好多人係到等緊
到去排左30分鐘到我取機
一check真係把鬼火
話同我換了電&電源供應板&SD卡排成組野
點知我叫佢try下快充用佢地隻牛等左5分鐘都沒上到快充mode
之後我心林部機等住用快充不到都收貨
之後再睇機上寫63%電充滿要幾耐 寫8小時沒野係嗎~
好再叫佢係我面前試USB 上電腦,一沒應不到電話電話一樣沒返應
心林唔係麻攪左成個半星期根林沒維修過
連check都沒check過我上次講的問題就話維修完?!
咩料ar

現在又收返我部機回去再維修多次
玩咩能要我等2個星期沒野ar...

之後我打上asus office 媽叉佢地都只係話幫我叫SSP今日重新做多次維修
張我個維修排隊排今日第一個wo~~~

現在又要我等消息唉連asus都係禁hea
如果今次都仲係hea我根本沒fix個問題的話以後我都不買asus野了

包括我平時出電腦&notebook比客都不用asus所有野

始終,我會用將貨就價去形容Zf2

ASUS
唔壞其實OK
要上維修部就要撞手神

始終,我會用將貨就價去形容Zf2
cpk 發表於 2015-8-3 14:39

將貨就價我都係
但維修都不用禁hea

回覆 4# shal
底板都唔換就真係......

我有部ZF 1 INTEL版 間中叉電睡死輕機, 間中叉成晚都係得果60幾70%

回覆  shal
底板都唔換就真係......
cpk 發表於 2015-8-3 14:52

我覺得係連check都沒check過

原狀退回給你.

原狀退回給你.
skyhunterhk 發表於 2015-8-3 15:39

wipe都沒
我D data 仲係入面

自命黑仔既千祈唔好用牙石