紅米2 whatsapp camera 影相有聲

how to disable it?

打開相機>按MENU (三劃個個制)>MIUI 5就再按設定,然後關左相機聲音/MIUI6就入左去設定關左相機聲音佢.

打開相機>按MENU (三劃個個制)>MIUI 5就再按設定,然後關左相機聲音/MIUI6就入左去設定關左相機聲音佢.
...
貧果 發表於 2015-8-7 18:26

WhatsApp相機嘅聲音無得關閉,系統camera較左靜音都無用。

回覆 3# hk133

吓, 點解我紅米NOTE (MIUI6) 可以無聲既

WhatsApp相機嘅聲音無得關閉,系統camera較左靜音都無用。
hk133 發表於 2015-8-7 18:40

我部金星系統靜音, whatsapp cam 都係靜音

回覆  hk133

吓, 點解我紅米NOTE (MIUI6) 可以無聲既
貧果 發表於 2015-8-7 20:06

較系統camera靜音無用,要較系統靜音先可以WhatsApp影相無聲。

我部金星系統靜音, whatsapp cam 都係靜音
Miipp 發表於 2015-8-7 20:17

系統靜音當然會WhatsApp cam都靜音啦。。。
但係較系統camera靜音,而無較系統靜音,WhatsApp影相依然會有聲。

我只較camera 冇聲,系統包括鈴聲,媒體,藍牙etc所有都有聲喎,就可以影相無聲(包括whatsapp)。

我小米note㸃教都有聲

via HKEPC Reader for Android

我只較camera 冇聲,系統包括鈴聲,媒體,藍牙etc所有都有聲喎,就可以影相無聲(包括whatsapp)。 ...
貧果 發表於 2015-8-7 21:02

我部紅米1,只較camera無聲,系統鈴聲、媒體、藍牙etc所有都有聲,但WhatsApp影相點都有聲。MIUI V5(香港官方穩定版)同MIUI 6(官方開發版)都試過,都係有聲。