[配件] 請推介平價藍牙降噪免提

幫人問

因為佢只係久唔久渣車用,唔想買咁貴...
我知大牌子3舊水以上 就易搵到網上REVIEW,有無師兄用緊平野如$220 內 係收貨??  (單耳式已OK,  唔洗聽歌)

主要求
1) 聽同講都 夠大聲
2) 有基本降噪
3) 直接插MICRO USB 線充電  (我見過NOKIA 係有好平 但個設計要另外插個座充電 )

PS: 自己試過用平價三星的.. 好有問題唔係部部電話夾到,夾LG 同小米的電話降噪功能變左.. 把噪音無限擴大 (插IPHONE 反而無事 )

大家都用貴野嗎....

幫人問

因為佢只係久唔久渣車用,唔想買咁貴...
我知大牌子3舊水以上 就易搵到網上REVIEW,有無師 ...
迷 發表於 2015-8-8 09:27 PM

試下小米個款。

via HKEPC Reader for Android

i Buffalo幾好用(BSHSBE18)
超細、電夠用、入耳式耳膠、micro usb、降噪

早幾個月買過隻Plantronics Marque 2俾阿爸開車用, 好似都OK
但買早左要$360, 依家好似$2XX就有

試下小米個款。

via HKEPC Reader for Android
stephen1029dog 發表於 2015-8-9 11:02

小米 上網看有人話細聲,帶到耳痛?
有無師兄用緊 講下感覺

早幾個月買過隻Plantronics Marque 2俾阿爸開車用, 好似都OK
但買早左要$360, 依家好似$2XX就有 ...
karsocrates 發表於 2015-8-9 13:31

謝謝
我都知呢隻一向多人話好.. 但請問邊到2xx?

上星期自己行過深水埗最平都 $320

i Buffalo幾好用(BSHSBE18)
超細、電夠用、入耳式耳膠、micro usb、降噪

hh3237 發表於 2015-8-9 12:53

多謝解答
你呢個夠曬平,應該岩佢心水,因我fd 只係假日渣私家車,STANDBY 放係車用 ONLY

其實都系無心插柳,我本來用Plantronics M70但唔小心跌咗,用幾日就唔見好肉赤,就搵隻平D替代先,點知Buffalo都OK好用,而且入耳式我比較like, 因為d聲聽落實好多,而plantronics耳膠系傳統式唔貼耳道,經常感覺唔夠聲!

Jabra classic , BT4.0, A2DP, auto low power standby, below 250