[操作疑難] 請教,韓水機,打電話入來都會顯示+852香港區碼。

請大家指點下,多謝多謝,第一次遇見。
上網查了一下,原來係話凡有+區碼就係國際長途?但好明顯係本地電話。

請大家指點下,多謝多謝,第一次遇見。
midtor 發表於 2015-8-11 08:13

之前買左部韓水s6單卡,情況同師兄相反,顯示唔到國家區碼
因工作關係經常中港澳三邊走,攪到電話亂晒龍
最後放左部韓水換左部港行雙卡s6,完美解決晒區碼問題

之前買左部韓水s6單卡,情況同師兄相反,顯示唔到國家區碼
因工作關係經常中港澳三邊走,攪到電話亂 ...
raymondyipsp 發表於 2015-8-11 08:26

你香港本地打入的電話會唔會出852?

F320S原裝ROM無root路過,無見到+852

你香港本地打入的電話會唔會出852?
midtor 發表於 2015-8-11 08:34

無論我向香港,大陸或澳門有電話打入,部韓水s6都唔會顯示國家區碼,非常擾人

樓主係唔係收到中聯辦電話?

無論我向香港,大陸或澳門有電話打入,部韓水s6都唔會顯示國家區碼,非常擾人 ...
raymondyipsp 發表於 2015-8-11 09:45

其實係唔係有得SET?

同問!雖然唔係好關事, 我買左部日水, flash左個大陸rom(冇得簡), 之後google app/任何app 都detect到我係大陸地區, 出簡體比我. 點搞好?

同問!雖然唔係好關事, 我買左部日水, flash左個大陸rom(冇得簡), 之後google app/任何app 都detect到我係大 ...
qasdfgb12 發表於 2015-8-11 11:37

哇,大佬,兩件唔拉更既事,點解你唔專門開個POST?

其實顯示埋+852 應該都冇乜大影響 (好似)