【轉貼】聯想開始『清算』Motorola

http://phandroid.com/2015/08/14/motorola-cuts-2015/

聯想賴Moto拖累第2季業績,一次過炒Mo記20%人手(估算約500人),主要係非製造部門(non-manufacturing),包括3個office同埋CEO。。。

最誇張係成個Software部門連根拔,所有空缺會由聯想自己填番

今次真係無得撈啦。。。Motorola RIP:crybye::crybye::crybye:

等我仲諗住買部毛毛豬3支持下

呢頭-靠毛肚人材設計新機
嗰頭-大開殺戒狂炒人
俾我都唔再買啦(親生仔除外)

回覆 2# cpk

算唔算過橋抽板?

聯想賴Moto拖累第2季業績,一次過炒Mo記20%人手(估算約500人),主要係非製造部門(non-manufacturing) ...
astrial 發表於 2015-8-14 21:56

唔係咁樣點名正言順拎走所有軟件資源。

見到moto nokia htc三間廠既現狀都好令人唏噓……:crybye:

見到moto nokia htc三間廠既現狀都好令人唏噓……
ekin9971 發表於 2015-8-14 22:57

其實motorola一路出緊嘅機都好好。

見到moto nokia htc三間廠既現狀都好令人唏噓……
ekin9971 發表於 2015-8-14 22:57

下個會唔會係罪大?

回覆 7# 利蜜棗

搵邊間買罪大 ?

聯想賴Moto拖累第2季業績,一次過炒Mo記20%人手(估算約500人),主要係非製造部門(non-manufacturing) ...
astrial 發表於 2015-8-14 21:56

報憂之餘, 請報埋喜

Lenovo plans to lay off over 3000 employees and put Motorola in charge of mobile

http://m.gsmarena.com/lenovo_plans_to_lay_off_over_3000_employees_and_put_motorola_in_charge_of_mobile-news-13516.php?utm_source=pulsenews&utm_medium=referral

抄moto 500人就放大, 其他2500人就唔講 :naug:

via HKEPC Reader for Android

報憂之餘, 請報埋喜

Lenovo plans to lay off over 3000 employees and put Motorola in charge of  ...
corolla2003 發表於 2015-8-14 23:34

好似只係掛咗MOTOROLA呢個名上去