有冇雙卡機可以做到4g+3g?

2g通話感覺真係越來越差
唔知市面有4g+3g既雙卡機未?

via HKEPC Reader for Android

要置頂了。。。。答案係沒有。

咁雙3g唔知有冇呢?
明明又唔係d咩高技術

G4有雙4G

G4都係4G+2G,我睇錯以為最新更新係雙4G

雙3G就好多舊機都有

G4有雙4G

雙3G就好多舊機都有
astrial 發表於 16/8/2015 20:43

你諗清楚先答人地好嗎

G4有雙4G

雙3G就好多舊機都有
astrial 發表於 2015-8-16 20:43

雙4G 9成9機都有
不過全部都4G+2G/2G+4G
G4都係同全世界一樣一邊4G上網另一邊得2G通話

樓主4g+3g意思係4G+3G/3G+4G
有3G可以用嚟通話會好啲

p.s.到今時今日都仲有人唔明雙4G意思...................

你諗清楚先答人地好嗎
hahahalpc 發表於 2015-8-16 20:46

係係係,我睇錯自摑兩巴ok?

我兩張smartone 卡, 一張3G上網, 一張淨通話, 但發現現時D 雙4G一邊用來3G上網後, 另一邊得2G 跟本接收都困難, 講電話更被對方話部電話壞! 有冇Ching 可以比D意見如果唔轉得台, 有咩機可以解決到我現時煩惱?

我兩張smartone 卡, 一張3G上網, 一張淨通話, 但發現現時D 雙4G一邊用來3G上網後, 另一邊得2G 跟本接收都困 ...
kiu12345 發表於 2015-8-16 21:59

1. Smartone 2g 已死。
2. 現時雙卡雙通機是4+2或2+4待通。
你唔轉走2g垃圾通的話, 就只有分兩部手機用

咁雙3g唔知有冇呢?
明明又唔係d咩高技術  

mudguard559 發表於 2015-8-16 20:31

雙3G (WCDMA + WCDMA)係有嘅。
不過,今時今日,你搵到呢部機,你應該都唔買嚟用……
Coolpad W770