[操作疑難] 淘寶訂左紅米note2鬼鬼地

見佢價平, 紅米 note2又應未有假貨,  佢又話係原封未開既機.
有乜事收唔到貨或者貨不對版最多唔簽同維權.
原本賣家係河南唔知乜乜, 點知發貨個地址係深圳, 仲要係個出名既鬼機城 (明通数码城).
而家物流仲係等緊順丰收件.  如果係假發貨, 我最多等多幾日退款.
如果係堅有貨, 我點都試到爛先確認收貨.

問題係, 呢部機, 除左換左舊原裝電仲有啲乜古惑可以出?

c兄, 以我上个月在华强买到假小米后, 得出一个结论。。
基本上, 除了official网买之外, 其他地方不论线上,线下,都很大机会买到假货。。
就算买到真货, 100%小米唔做保修, 除非有原装小米发票(要跟机身号), 但呢d机都会比offical个价贵, 有可能是黄牛货, 二手货。。。。。
就算系真货, 只要小米官网无销售records就未必受保。。

買小米野,除左官方,其他渠道都不能相信

基本上, 除了official网买之外, 其他地方不论线 ...
jerrychan0610 發表於 2015-8-21 10:44

佢就係話有小米發票. 如果已經出左一排既機緊係怕假啦..
但啱出幾日又點假得到? 呢個我先唔明.

佢就係話有小米發票. 如果已經出左一排既機緊係怕假啦..
但啱出幾日又點假得到? 呢個我先唔明. ...
mcdull 發表於 2015-8-21 11:12

查下個認証碼

http://order.mi.com/service/scode

基本上, 除了official网买之外, 其他地方不论线 ...
jerrychan0610 發表於 2015-8-21 10:44

上面整機好似唔駛show發票,之前見有師兄講咁隊部機俾佢check就得。

上面整機好似唔駛show發票,之前見有師兄講咁隊部機俾佢check就得。
buynaka 發表於 2015-8-21 11:23

如果经小米出机, 佢地有销售记录, 不用发票,
问题系, 如果有发票, 但佢地无RECORDS, 唔知会唔会维修。。

查下個認証碼

http://order.mi.com/service/scode
buynaka 發表於 2015-8-21 11:21

我第一部假小米4, 可以过呢个认证。。。但查询左二百几次。。
佢换左第2盒, 都系呢个验证码。。。
最后换左一下, 个验证码系第一次查询,所以攞机走人。
但都系无小米销售记录。
都问过小米客服, 话只要唔系经佢地销售的电话, 唔会提供服务,维修

我第一部假小米4, 可以过呢个认证。。。但查询左二百几次。。
佢换左第2盒, 都系呢个验证码。。。
最后 ...
jerrychan0610 發表於 2015-8-21 11:30

即係老鼠貨?

驚咪等24號官方買第2輪囉